ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καίρια θέματα της επιχειρηματικότητας, έθεσε η Κική Κωνσταντινίδου στον Μητσοτάκη

Κόκκινα δάνεια, ακατάσχετο επαγγελματικού λογαριασμού και ζητήματα εκπτώσεων προβληματίζουν τους επαγγελματίες της Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Στη διευρυμένη σύσκεψη φορέων της Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25/2) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κική Κωνσταντινίδου, η οποία έθιξε καίρια θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα.

Ξεκινώντας με τα κόκκινα δάνεια, τα οποία ταλανίζουν τις επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου από τέλος Απριλίου αλλάζει όλο το πλαίσιο διευθέτησης ληξιπροθέσμων οφειλών, ένα νέο πλαίσιο που κάθε άλλο παρά δελεαστικό είναι για τις επιχειρήσεις. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των επαγγελματιών αλλά και των εγγυητών σημαίνει πλήρης φτωχοποίηση του επαγγελματία καθώς, σε μικρές κοινωνίες όπως η δική μας , οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι ατομικές είναι επιχειρήσεις πολλών χρονών, οικογενειακές με εγγυητές τα ίδια τα μέλη της οικογένειας. Οπότε η ρευστοποίηση τόσο του δανειολήπτη όσο και των εγγυητών είναι η ρευστοποίηση της οικογενειακής περιουσίας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον επαγγελματικό ακατάσχετο λογαριασμός λέγοντας ότι «οι κατασχεμένοι λογαριασμοί δημιουργούν δυσχέρεια στις επιχειρήσεις και είναι αναγκαία η λειτουργιά ενός τροφοδότη λογαριασμού ο οποίος θα συνδεθεί με την επιχείρηση και θα μπορεί να λειτουργεί ως μηχανισμός ανάπτυξης , ως μοχλός ενεργοποίησης της επιχείρησης».

Στο πολύ σημαντικό θέμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων του νόμου 4177 περί (εκπτώσεων και προσφορών) που προβληματίζει πολύ έντονα την τοπική αγορά στάθηκε η Πρόεδρος και τόνισε ότι για να μπορέσει να επανέλθει η αίγλη των εκπτώσεων αλλά και για να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός είναι απαραίτητη η κατάργηση του «αναποτελεσματικού» θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Τέλος αναφέρθηκε στη προοπτική ενός τουριστικού προϊόντος τα οποίο θα λειτουργήσει ως εργαλείο στη μεγιστοποίηση της συμβολής του τουρισμού στο τόπο μας, στηρίζοντας την προοπτική αυτή στην άμεση σύνδεση του παραλιακού δικτύου Φανάρι – Μαρώνεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ