ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα της πολιτικής και κοινωνικής αντεπίθεσης»

«Δεν θα αφήσουμε το κοινωνικό κράτος, τη πρώτη κατοικία, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, στις ορέξεις των «αρίστων», των διαπλεκόμενων, των βαρόνων, των ολιγαρχών, των παρασιτικών κυκλωμάτων που επέστρεψαν»

fonirodopis.gr

«Ήρθε η ώρα της κοινωνικής και πολιτικής αντεπίθεσης» τόνισε από το κατάμεστο γήπεδο του Tae Kwon Do, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του κόμματος μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία όπως επεσήμανε, μέσα σε επτά μήνες, έχει φέρει ξανά στην επιφάνεια όλες τις αιτίες εκείνες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση: «Στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Στην εθνική και κοινωνική ανασφάλεια. Στην οικονομική στασιμότητα. Σε μια ανάπτυξη μόνο για τους ισχυρούς και σε μια κοινωνία διακρίσεων». 

«Δεν αρκεί να θυμώνουμε. Δεν φτάνει να γκρινιάζουμε. Δεν αρκεί να εκδηλώνουμε την πικρία μας για την πορεία που ανακόπηκε με τις πιο ανήθικες μεθόδους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε:

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε όλα όσα πρέπει να υπερασπιστεί η προοδευτική παράταξη: «Δεν θα αφήσουμε το κοινωνικό κράτος, τη πρώτη κατοικία, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, στις ορέξεις των «αρίστων», των διαπλεκόμενων, των βαρόνων, των ολιγαρχών, των παρασιτικών κυκλωμάτων που επέστρεψαν».

Αναφερόμενος στους επτά μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, υπογράμμισε πως «μας ξαναγυρίζει με μεγάλη ταχύτητα πίσω, στις αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία». Και συμπλήρωσε: «Στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Στην εθνική και κοινωνική ανασφάλεια. Στην οικονομική στασιμότητα. Σε μια ανάπτυξη μόνο για τους ισχυρούς & σε μια κοινωνία διακρίσεων».

Τα βίντεο με τις υποσχέσεις

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με τη μετάδοση βίντεο που πρόβαλε την αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης σε επτά θεματικές ενότητες με αντίστοιχους τίτλους:

  • Πρώτοι με διαφθορά 
  • Ήταν κάποτε ένας μισθός
  • Ο πρωθυπουργός λείπει σε ταξίδι για δουλειές
  • Κοινωνικό κράτος: κατεδαφιζόμεθα
  • Νιώθεις ασφαλής τώρα;
  • Για ψυκτικός καλός είσαι
  • Εσύ το πίστεψες;

Ειδικότερα, έμφαση δόθηκε στα εργασιακά, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την «αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στην ασφάλεια του πολίτη».

Αναφορά υπήρξε και στην εξωτερική πολιτική με τίτλο «Ο πρωθυπουργός λείπει σε ταξίδι για δουλειές» με τα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι «ο πρωθυπουργός δεν υπερασπίστηκε αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας στα πολλά ταξίδια του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ