ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσιμίγας για τα 100 χρόνια Θράκης: «Ούτε ένα κοινό λογότυπο δεν καταφέραμε να κάνουμε»

Αιχμηρή κριτική του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στον Χρήστο Μέτιο, ο οποίος… «τρέχει και δεν προλαβαίνει τους Δήμους που ήδη προχώρησαν την προετοιμασία τους»

fonirodopis.gr

Αιχμηρή κριτική στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για την έλλειψη συντονισμού των φορέων της αυτοδιοίκησης για τον εορτασμό των 100 χρόνων της ελεύθερης Θράκης, ασκεί ο Κώστας Κατσιμίγας.

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» δηλώνει χαρακτηριστικά πως «ούτε ένα κοινό λογότυπο δεν καταφέραμε να κάνουμε» επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια πλέον «τρέχει και δεν προλαβαίνει τους Δήμους που ήδη προχώρησαν την προετοιμασία τους».

Αναλυτικά, σημειώνει:

«100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!

Από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2019 η παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στην οποία έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, υπέβαλε στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και το Περιφερειακό συμβούλιο πρόταση για συγκρότηση επιτροπής που θα συντόνιζε μαζί και σε συνεργασία με τους Δήμους τις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον ελληνικό εθνικό κορμό. Το κείμενο είχε ως εξής:

Τον Μάιο του 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση του μεγαλύτερου τμήματος της Θράκης στο Ελληνικό Κράτος. Το γεγονός αυτό πρέπει να τιμηθεί από την Περιφέρεια μας με τρόπο ανάλογο της τεράστιας ιστορικής σημασίας του. Για το σκοπό αυτό προτείνουμε την άμεση συγκρότηση επιτροπής με πρωτοβουλία της Περιφέρειας στην οποία θα συμμετέχουν και οι Δήμοι των ΠΕ Ροδόπης και Έβρου προκειμένου να οργανώσουμε από κοινού εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και να μεριμνήσουμε για την εκπροσώπηση στις εκδηλώσεις αυτές της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Χώρας μας, καθώς και την εκπροσώπηση των συμμαχικών χωρών που πρωταγωνίστησαν στις εξελίξεις.

Ο κος Μέτιος προτίμησε να κάνει τη δική του επιτροπή με ανθρώπους της επιλογής του αφήνοντας έξω όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, άσχετα κι αν πολύ καλά γνώριζε ότι είχαν και τη γνώση και την επάρκεια να συμβάλουν σε μία εκπληκτική διοργάνωση.

Και βέβαια μια επιτροπή χωρίς καμιά προετοιμασία, έτρεξε να προλάβει ξεκινώντας δυόμιση μήνες πριν την επέτειο. Στο μεταξύ οι μεγάλοι Δήμοι της Θράκης , τα θρακικά σωματεία, ακόμη και το εθνικό νομισματοκοπείο έκαναν τις δικές τους ξεχωριστές προετοιμασίες και ετοίμασαν και τον δικό τους ξεχωριστό λογότυπο. Έτσι ένα σπουδαίο γεγονός που θα έπρεπε να εορταστεί με την συνεργασία και τον συντονισμό όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης βρίσκει τον βασικό υπεύθυνο του συντονισμού, δηλαδή την Περιφέρεια, να τρέχει και να μην προλαβαίνει τους Δήμους που ήδη προχώρησαν την προετοιμασία τους….

Κρίμα. Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε!!!

Σας αφιερώνω λοιπόν όσους λογότυπους δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα αναμένοντας και το λογότυπο της Περιφέρειας μαζί με αυτούς των Δήμων Ιάσμου, Αρριανών, Σαπών, Σουφλιου και Ορεστιάδας…. Η Σαμοθράκη απελευθερώθηκε το 1912!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x