ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί διαδήλωσαν στην Κομοτηνή κατά του ασφαλιστικού

Διεκδικούν δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης

fonirodopis.gr

Κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση διαδήλωσαν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου μπροστά στον ΕΦΚΑ Ροδόπης (πρώην ΙΚΑ) μέλη της ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής.

«Οι λόγοι της αντίδρασης είναι προφανείς, όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου αλλά αυτή τη στιγμή είναι μια καθιέρωση και ισχυροποίηση του με κάποιες ελάχιστες βελτιώσεις.

Τα όρια ηλικίας παραμένουν στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια προϋπηρεσίας και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων όπως είναι τα βαρέα και ανθυγιεινά. Η γενικότερη φιλοσοφία της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων που έχει γίνει τα τελευταία 10 χρόνια με μνημονιακούς νόμους παραμένει. Δεν υπάρχει καμία αποκατάσταση της 13ης και 14ης σύνταξης και γενικότερα της εργασιακής ασφάλειας του υπαλλήλου. Σε όποια υπηρεσία επισκεφτήκαμε διαπιστώσαμε ελλείψεις σε οργάνωση και προσωπικό. Η εργασία είναι αυτή που θα βοηθήσει το ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης Σάββας Κοσκερίδης.

Με το νέο νόμο που έρχεται προς ψήφιση διατηρούνται επίσης οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Παράλληλα, το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων καθώς και δημόσια καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην αεπργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» καθώς και εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ροδόπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ