ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση – «χαστούκι» ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου για τη μειονότητα της Θράκης

«Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς», τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές

fonirodopis.gr

Μόνο μια μειονότητα, η μουσουλμανική, υπάρχει στην Ελλάδα, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, απαντώντας στην αναφορά του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας υπενθυμίζοντας παράλληλα στην Άγκυρα τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική» σημειώνουν οι ίδιες πηγές. «Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς».

Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη και αναφερόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο έγραψε στο Twitter το εξής: «Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα, παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οτιδήποτε και να πείτε, η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν Τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει Τουρκική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ