ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Μέτιος: 48.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε δημοσιογράφο που τον στήριζε προεκλογικά!

Μια ιστορία καθημερινής… διαπλοκής με πρωταγωνιστές έναν «δημοσιογράφο-ακόλουθο» του Αντ. Σαμαρά με υψηλές γνωριμίες (Μητσοτάκης, Βαρδινογιάννης κ.λπ.), και τον «γαλάζιο» Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών»

fonirodopis.gr

Θύελλα αντιδράσεων αλλά και ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, να αναθέσει ένα έργο προβολής της Περιφέρειας ύψους 48.000 ευρώ στον πρώην μετακλητό υπάλληλο του ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Σαμαρά και διαχειριστή του ακροδεξιού ενημερωτικού ιστότοπου evros-news.gr Kώστα Πιτιακούδη.

«Ο Πιτιακούδης προεκλογικά υποστήριξε ανοιχτά την επανεκλογή Μέτιου και είχε αναλάβει με τα άρθρα του την πολιτική και ηθική εξόντωση των αντιπάλων του σημερινού περιφερειάρχη μέσω ύβρεων και fake news», αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο δημοσίευμα της.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι σκανδαλώδης όχι μόνο γιατί θα μπορούσε να θεωρηθεί έμμεση χρηματοδότηση ενός φιλικού στη διοίκηση του Μέτιου μέσου, αλλά και επειδή το ποσό που θα καταβληθεί από τους Ελληνες φορολογούμενους ως αμοιβή στον Πιτιακούδη είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την εργασία που θα καταβάλει – είναι υποχρεωμένος μέσα σε 32 μήνες να καταθέσει στην Περιφέρεια 16 απολογιστικές εκθέσεις για την πρόοδο του έργου και όλα αυτά για 48.000 ευρώ!

Εντύπωση ακόμη προκαλεί το γεγονός πως από τις 19 πιστοποιημένες εταιρείες που θα μπορούσαν να αναλάβουν το έργο επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος που είχε λάβει την πιστοποίηση μόλις στις 13.12.2019, σχεδόν δύο μήνες πριν από την έκδοση της απόφασης, ενώ η προσφορά του κατατέθηκε έξι μέρες πριν από την έκδοση και δημοσίευση της απόφασης.

Ο Χρήστος Μέτιος, όπως και ο ίδιος συχνά-πυκνά υπερηφανεύεται, ανήκει στον στενό πυρήνα των ανθρώπων του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε επιβάλει, άλλωστε, ως υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν.Δ. για την ΑΜΑΘ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κομματικών παραγόντων», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ