ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Ανεξέλεγκτη ρύπανση στον ποταμό Βοσβόζη από ρίψη οικοδομικών υλικών

«Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ροδόπης ναι μεν διαφημίζονται σε καλαίσθητες εκδόσεις της Περιφέρειας αλλά επί της ουσίας αποτελούν υδάτινες χωματερές», αναφέρει η φιλοζωική και περιβαλλοντική ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής»

fonirodopis.gr

Την ανεξέλεγκτη ρύπανση στον ποταμό Βοσβόζη από τη ρίψη οικοδομικών υλικών αναδεικνύει η φιλοζωική και περιβαλλοντική ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής».

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποτυπώνονται συσσωρευμένα οικοδομικά υλικά δίπλα από το ποτάμι με τη φιλοζωική και περιβαλλοντική ομάδα να καλεί τους αρμόδιους φορείς να επιβάλλουν τη τάξη και τη νομιμότητα.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ροδόπης ναι μεν διαφημίζονται σε καλαίσθητες εκδόσεις της Περιφέρειας αλλά επί της ουσίας αποτελούν υδάτινες χωματερές όπου ο καθένας μπορεί να πετάει τα σκουπίδια και τις βρωμιές του. Η ανομία κυριαρχεί.

Το θέαμα αυτό αντικρίσαμε όταν, πριν από λίγες ημέρες, περπατήσαμε κατά μήκος του ποταμού Βοσβόζη. Πίσω από περιφραγμένο χώρο, που ανήκει σε άτομο με οικοδομικές δραστηριότητες, βρίσκονται συσσωρευμένα οικοδομικά υλικά, δίπλα από το ποτάμι και η στοίβα όσο πάει μεγαλώνει.

Δεν γνωρίζουμε ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη για το χάλι αυτό, αστυνομία, δασαρχείο, εισαγγελία (;) αλλά επιτέλους πρέπει η πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει.

Για την έκταση της ρύπανσης στο Βοσβόζη και την ανεξέλεγκτη υλοτόμηση θα ακολουθήσουν νέα δημοσιεύματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ