ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

«Οι δηλώσεις μου παραποιήθηκαν σκόπιμα», δηλώνει μετά το σάλο ο Οντέρ Μουμίν

Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε ποιο ακριβώς σημείο έγκειται η παραποίηση – Πιστεύει ότι του ασκείται κριτική όχι για αυτά που λέει ή πράττει αλλά επειδή είναι μουσουλμάνος – Αποφεύγει να πάρει θέση για τις σημαίες της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», την εκλογική στήριξη του αλυτρωτικού Συλλόγου και το «όραμα» περί «εναγκαλισμού» του Δήμου Ιάσμου με τη «μητέρα πατρίδα»

fonirodopis.gr

Για «σκόπιμη παραποίηση» των δηλώσεων του κάνει λόγο ο Οντέρ Μουμίν σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε στο πανελλήνιο για τα όσα είπε στη συνέλευση του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα Τουρκίας.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Ιάσμου δεν διευκρινίζει σε ποιο ακριβώς σημείο έγκειται η παραποίηση των δηλώσεων του ενώ αποφεύγει να πάρει θέση για τις σημαίες της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», την εκλογική στήριξη που του παρείχε κατά δήλωση του ο αλυτρωτικός Σύλλογος, την αναφορά σε «Τούρκους και Ρωμιούς» στη Θράκη αλλά και για το «όραμα» περί «εναγκαλισμού» του Δήμου Ιάσμου με τη «μητέρα πατρίδα».

Ο ίδιος πιστεύει ότι του ασκείται κριτική όχι για αυτά που λέει ή πράττει αλλά επειδή είναι μουσουλμάνος, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο σκέψης και μια ρατσιστική αντίληψη που ίσως τον διακατέχει.

Αναλυτικά, η δήλωση του Δημάρχου Ιάσμου:

«Σχετικά με την παρουσία μου στην Προύσα Τουρκίας, ξεκαθαρίζω ότι οι δηλώσεις μου παραποιήθηκαν σκόπιμα κατά τη μετάφραση τους από ορισμένους κύκλους.

Ο κος Κοττάκης και ορισμένοι τοπικοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να επιβιώσουν δημοσιογραφικά δημιουργώντας εθνικά επικίνδυνα σενάρια.

Επίσης οι ίδιοι κύκλοι ενοχλούνται με την παρουσία μειονοτικού Δημάρχου στον Ίασμο και το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι εξαιρετικά δραστήρια, αποτελεσματική, δεν διακρίνει, σέβεται και αναδεικνύει την πολυπολιτισμικότητα και την αρμονική συμβίωση των 2 σύνοικων στοιχείων.

Έχω απόλυτη γνώση και συναίσθηση της ιδιότητας μου, τιμώ τη χώρα μου, δεσμεύομαι πιστά από το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Εξυπακούεται δε ότι οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα  ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ