ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Δικαιώθηκαν δικαστικά μετά από 9 χρόνια οι εργαζόμενοι του «Σισμανόγλειου»

Το 2011, επί Υπουργίας Λοβέρδου, τους είχαν παρακρατηθεί παράνομα οι εφημερίες των μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου

fonirodopis.gr

Τελεσίδικα υπέρ των εργαζόμενων στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής απεφάνθη στα τέλη Ιανουαρίου το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής δίνοντας έτσι ένα τέλος στην πολυετή δικαστική τους «οδύσσεια».

Η υπόθεση αφορούσε δεδουλευμένα εφημεριών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2011 που παρακρατήθηκαν παράνομα επί Υπουργίας Λοβέρδου από εργαζόμενους πέντε νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής.

«Από τότε αρχίσαμε έναν δικαστικό μαραθώνιο», θα μας πει για την υπόθεση ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αλέκος Σπανός. «Μετά από 9 συναπτά έτη, φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του. Το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής τελεσιδίκησε θετικά υπέρ των εργαζομένων, έπεται η καθαρογράφηση της απόφασης, η αναμονή 30 ημερών για πιθανή αναίρεση και η κατάθεση αιτήματος τροποποιητικού κονδυλίου προς το Υπουργείο ούτως ώστε να αρδευθεί το χρηματικό ποσό. Ευελπιστούμε ότι μέσα στην άνοιξη θα ευοδωθούν οι προσπάθειες μας», τονίζει ο κ. Σπανός.

Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του «Σισμανόγλειου» δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντική αυτή η δικαίωση διότι πρόκειται για δουλεμένα ξενύχτια και όχι για πλασματικές καταστάσεις, μετακινήσεις, επιδόματα και αποζημιώσεις του αέρα. Η αποκατάσταση αυτής της αδικίας μέσα από αυτή τη πολύχρονη δοκιμασία μας βγάζει ακόμα πιο δυνατούς και συνάμα αναδεικνύεται ότι οι ενωμένες και αδιάσπαστες συλλογικότητες όταν υπερασπίζονται και διεκδικούν το δίκαιο είναι ικανές να αποτρέψουν και να εξοστρακίσουν  την οποιαδήποτε απειλή η την οποιαδήποτε κακόβουλη στόχευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ