ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

«Σισμανόγλειο»: Με ευχές για στελέχωση με προσωπικό έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι

«Το Νοσοκομείο μας αιμορραγεί, τα παιδιά υπερβάλλουν και γι’ αυτό καταφέρνει και στηρίζεται στα πόδια του», δηλώνει ο Γιάννης Τσουγκρανάς – Θερμή υποδοχή για τον Γιώργο Φιλιππίδη και πολιτική αβρότητα από τη Μάγδα Γιαμουστάρη: «Γιώργο μου σε ευχαριστώ γιατί από το δικό σου φως, από το δικό σου αστέρι λάμπει και το δικό μου» – «Δεν διαπραγματευόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου», τόνισε ο Αλέκος Σπανός

fonirodopis.gr

Με ευχές για μια καλύτερη χρονιά και με λιγότερα προβλήματα για το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής έκοψαν την πίτα τους το βράδυ της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο τέως διοικητής του «Σισμανόγλειου», Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τη νέα διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του.

«Σας ευχαριστώ για όλα, για τη δημιουργική θητεία που μου προσφέρατε, ο μεγαλύτερος πλούτος αυτού του νοσοκομείου είναι το προσωπικό το οποίο πέρα από γνώσεις και καθημερινή προσφορά έχει πάνω απ’ όλα ήθος και αυτό μετράει στη σημερινή εποχή. Αυτό που μετράει είναι όταν κάποιος φεύγει από το κομμάτι της εξουσίας πόσους ανθρώπους έχει μετά δίπλα του. Εύχομαι στη νέα διοικήτρια καλή επιτυχία, είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα πολύ καλά, εγώ θα είμαι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε», δήλωσε ο τέως Διοικητής.

Το έργο και την προσφορά του Γιώργου Φιλιππίδη αναγνώρισε η νυν Διοικήτρια Μάγδα Γιαμουστάρη η οποία επέδειξε πολιτική αβρότητα για τον προκάτοχο της μιλώντας για την εκδήλωση παρουσίασης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (7/2) στην Αθήνα και στην οποία η ίδια παρέστη.

«Ήταν πολύ μεγάλη τύχη αυτό για μένα, τεράστια τύχη. Σε αυτή την πανηγυρική εκδήλωση θα έπρεπε να είναι ο Γιώργος Φιλιππίδης ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης όλου αυτού του έργου, έβλεπα μπροστά μου μία κενή θέση και από την μία αισθανόμουν χαρά και τιμή μεγάλη για την τύχη μου αλλά από την άλλη ένα κενό», είπε η κ. Γιαμουστάρη επισημαίνοντας πως «ο Γιώργος μας έκανε την αρχή που είναι το ήμισυ του παντός και εγώ αναλαμβάνω το άλλο μισό που θα είναι εξίσου δύσκολο γιατί υγεία δεν είναι μόνο το νοσοκομείο, οι γιατροί, το προσωπικό αλλά υγεία είναι ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια, η ελπίδα σε αυτόν που πάσχει. Αν βλέπουμε κάποιον να λάμπει και να έχει μια μεγαλύτερη αξία από τη δική μας κοιτάμε να πάρουμε από το φως. Γιώργο μου σε ευχαριστώ γιατί από το δικό σου φως, δεν οικειοποιούμε βέβαια το έργο σου, αλλά από το δικό σου αστέρι λάμπει και το δικό μου».

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε την πίτα εξέφρασε τις ευχαριστίες του λαού της Ροδόπης προς τους εργαζόμενους για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. «Σήμερα έχουμε το πιο παλιό νοσοκομείο, σε λίγα χρόνια θα έχουμε το πιο καινούριο και το πιο ζηλευτό. Αλλά όλα αυτά ξέρετε τα ομορφαίνουν οι άνθρωποι και όπου υπάρχουν άνθρωποι με ανιδιοτέλεια, με φιλότιμο, με σεβασμό τότε καλό είναι και αυτό το νοσοκομείο που έχουμε και έχουμε πολύ καλούς ανθρώπους και στη διοίκηση και γιατρούς και νοσηλευτές. Επειδή όμως πάμε μπροστά εμείς θέλουμε και τέτοιους ανθρώπους και ένα καινούριο νοσοκομείο. Εύχομαι να έχετε υγεία, να χαιρόμαστε την καθημερινότητα μας και να φτάσουμε σε εκείνες τις ημέρες. Μέχρι τότε δεν το βάζουμε κάτω, θα κρατήσουμε αυτό που έχουμε και θα δώσουμε τη βοήθεια μας απέναντι στον οποιονδήποτε άνθρωπο. Και εμείς εδώ στην Κομοτηνή που δεν κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, θυμάμαι πάντοτε εκείνη την παραβολή που έχουμε στην Εκκλησία του καλού Σαμαρείτη που δεν βλέπουμε ποιος είναι απέναντι αλλά βλέπουμε το πρόσωπο και τον άνθρωπο. Καλή και ευλογημένη χρονιά, καλή δύναμη», σημείωσε ο κ. Παντελεήμων.

Ευχές για στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Τσουγκρανάς μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης». «Το Νοσοκομείο μας αιμορραγεί, έχει μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. Το τεχνικό είναι μια μεγάλη πληγή για εμάς, οι οργανικές θέσεις είναι 21 άτομα και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 5 από τους οποίους οι 3 είναι με μπλοκάκι. Τα παιδιά υπερβάλλουν εαυτό και γι’ αυτό καταφέρνει και στηρίζεται στα πόδια του αυτό το Νοσοκομείο. Ευελπιστούμε και ευχόμαστε η καινούρια διοικήτρια να καταφέρει να πάμε προς το καλύτερο», τόνισε ο κ. Τσουγκρανάς.

Στο δημόσιο χαρακτήρα του εθνικού συστήματος υγείας στάθηκε ο Αλέκος Σπανός της «Αυτόνομης Υγειονομικής Παρέμβασης». «Να υπερασπιστούμε σθεναρά τα κεκτημένα μας και κυρίως τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ. Με τίποτα δεν διαπραγματευόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση ούτως ώστε μια ενδεχόμενη πετυχημένη θητεία της να την καρπωθούμε όλοι μας, τόσο εμείς όσο και η κοινωνία. Επίσης να χαιρετήσω με ιδιαίτερη συγκίνηση τον τέως διοικητή του νοσοκομείου μας, τον λαοφιλέστατο Γιώργο Φιλιππίδη. Ατενίζοντας μπροστά μας την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τη φρεσκάδα, την πολιτική βούληση για την οποία έχω κάποιες επιφυλάξεις, όλα αυτά να αποτελέσουν μία χρυσή σύνθεση ώστε να μας πάνε λίγο ψηλότερα έξω από εσωστρέφειες, παθογένειες και τακτικισμούς», δήλωσε ο κ. Σπανός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ