ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Γιώργος Φιλιππίδης: «Πόλος έλξης για αξιόλογο ιατρικό προσωπικό το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής»

«Οι καινοτομίες του θα αποτελέσουν κίνητρο για πολλούς φέρελπις επιστήμονες ώστε να έρθουν και να εργαστούν στην ακριτική Ροδόπη. Από εδώ και πέρα κοιτάμε μόνο μπροστά, ώστε με συνεργασία, ομοψυχία και σύμπνοια το τόσο μεγάλο και απαραίτητο αυτό έργο για την περιοχή μας και στην ώρα του να ολοκληρωθεί και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δηλώνει ο τέως Διοικητής του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Κίνητρο για πολλούς φέρελπις επιστήμονες ώστε να έρθουν και να εργαστούν στην ακριτική Ροδόπη θα αποτελέσει το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σύμφωνα με τον Γιώργο Φιλιππίδη ο οποίος επισημαίνει και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του σπουδαίου αυτού έργου για την περιοχή μας.

Ο τέως Διοικητής του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο οποίος παραβρέθηκε την Παρασκευή (7/2) στην κοπή πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων και έτυχε θερμής υποδοχής από τη νέα διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στέλνει με αφορμή την παρουσίαση του νέου Νοσοκομείου μήνυμα ομοψυχίας και σύμπνοιας και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων για την επιτυχή εκτέλεση του σκοπού.

Αναλυτικά, η δήλωση του Γιώργου Φιλιππίδη:

«Με περηφάνια και θαυμασμό παρακολουθήσαμε για ακόμα μια φορά την παρουσίαση των μεγαλόπνοων σχεδίων κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Ένα τεράστιο έργο που τόσο έχει ανάγκη ο Νομός Ροδόπης, αλλά και ολόκληρη η Θράκη. Μια δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ που από τον αρχικό σχεδιασμό τον Φλεβάρη του 2017, μέχρι και την ολοκλήρωση των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Ρέντζο Πιάνο τον Ιούνιο του 2019, σήμερα αρχίζει να μετουσιώνεται σε πράξη, ώστε σε 4 χρόνια να είμαστε μπροστά σε ένα μοναδικό Νοσοκομείο για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ένα σύγχρονο και πρότυπο Νοσοκομείο πέρα από σοβαρή επένδυση για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας σε μία περιοχή, έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα για την τοπική μας κοινωνία, αλλά κυρίως αποτελεί πόλο έλξης για αξιόλογο ιατρικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό που δυστυχώς μέχρι σήμερα είτε μεταναστεύει στο εξωτερικό, είτε επιλέγει τα μεγάλα αστικά κέντρα για να εργαστεί.

Είμαι βέβαιος ότι οι καινοτομίες του νέου γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο υπερσύγχρονος ιατροτεχνολογικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός του και τα προηγμένα διαγνωστικά και μηχανολογικά του συστήματα, θα αποτελέσουν κίνητρο για πολλούς φέρελπις επιστήμονες ώστε να έρθουν και να εργαστούν στην ακριτική Ροδόπη, με βασικό στόχο την αναβάθμιση του δημοσίου υγειονομικού συστήματος στην περιοχή. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με το Νόμο 4564/2018 που ψήφισε η ελληνική Βουλή εξασφαλίστηκε η πλήρης στελέχωση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, ως βασική υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας για την παραλαβή της μεγάλης αυτής Δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στη χθεσινή εκδήλωση «Πρωτοβουλία για την Υγεία» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και να προβώ σε έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι σήμερα πορείας του μεγάλου έργου κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπως μου ζητήθηκε. Εξάλλου το ιστορικό της τεράστιας αυτής Δωρεάς για τον τόπο μας είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους.

Από εδώ και πέρα κοιτάμε μόνο μπροστά, ώστε με συνεργασία, ομοψυχία και σύμπνοια το τόσο μεγάλο και απαραίτητο αυτό έργο για την περιοχή μας και στην ώρα του να ολοκληρωθεί και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για την επιτυχή εκτέλεση του σκοπού αυτού ήμουν από την αρχή και παραμένω στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ