ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Οντέρ Μουμίν: Αποκλείει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου εξαιτίας του Ηλία Μπούκα!

«Εφόσον έχει πολιτική ιδιότητα δεν θα συνεργαστούμε μαζί του», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιάσμου – «Παρεμβαίνεις στα εσωτερικά ενός συλλόγου, είσαι αντιδημοκρατικός, έγινες δικτάτορας», του είπε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τζανέρ Ιμάμ

fonirodopis.gr

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, έναν από τους πιο δραστήριους και ομολογουμένως πετυχημένους συλλόγους της περιοχής που ανέδειξε τον Ίασμο μέσω της πλούσιας δράσης του τα τελευταία χρόνια, αποκλείει από κάθε συνεργασία με τον Δήμο ο Οντέρ Μουμίν.

Αιτία αποτελεί η προεδρία στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ηλία Μπούκα, νυν προέδρου του τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου και υποψήφιου με τον συνδυασμό «Όραμα Αναγέννησης» του Κυριάκου Αμούτζα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

«Διαφωνώ με το ότι κάποιος πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου έχει και πολιτική ιδιότητα και δεν έχει σημασία ποιανού συλλόγου πρόεδρος είναι. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι για να προάγουν τον πολιτισμό, έχουν συγκεκριμένες δράσεις, πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, δεν πρέπει να ανακατεύονται στην πολιτική. Εσείς ιδρύσατε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου για να έχετε ένα πολιτικό κομμάτι εκεί και τοποθετήσατε τον δικό σας πρόεδρο. Εγώ διαφωνώ κάθετα και ριζικά με τον οποιονδήποτε αναλαμβάνει πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου, εν προκειμένω τον κ. Μπούκα, να επιχορηγείται από τον Δήμο, να κάνει δράσεις, να αυτοπροβάλλεται και στο τέλος της τετραετίας να πηγαίνει υποψήφιος με τον Αμούτζα. Με συγχωρείται αλλά όχι, διαφωνώ. Και το ξαναλέω, εφόσον ο οποιοσδήποτε πρόεδρος από τους συλλόγους έχει και πολιτική ιδιότητα αυτή η δημοτική Αρχή δεν θα συνεργαστεί μαζί του», τόνισε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Οντέρ Μουμίν.

«Η συμμετοχή του κ. Μπούκα (σ.σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο) λειτούργησε εις βάρος του συνδυασμού μου και εις βάρος των συνυποψηφίων του επειδή είχε την ιδιότητα του προέδρου», συμπέρανε λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ιάσμου προσθέτοντας πως «τα μέλη αυτού του συλλόγου όταν ήρθε να απευθύνει ο προηγούμενος Δήμαρχος χαιρετισμό στις εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία τον έβριζαν ασυστόλως. Δεν θα συνεργαστώ για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου»

Δείτε το βίντεο στο 31:16 και στο 1:01:40

Η τελευταία τοποθέτηση προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, τα οποία μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» κατηγόρησαν τον Δήμαρχο για «συκοφαντίες» και «λάσπη». «Εμείς συνεργαζόμασταν 10 χρόνια με τον προηγούμενο Δήμαρχο. Δεν μπορεί να μιλάει γενικώς και αορίστως και να στιγματίζει ολόκληρο Σύλλογο. Να μιλήσει ονομαστικά και να πει ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που έβρισαν τον Καδή Ισμέτ. Όλα αυτά είναι λάσπη και συκοφαντίες», μας είπαν χαρακτηριστικά.

Για παρέμβαση στα εσωτερικά ενός συλλόγου έκανε λόγο σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (28.01.2020) ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τζανέρ Ιμάμ. «Είσαι ο πρώτος πολίτης του Δήμου Ιάσμου και δυστυχώς είσαι αντιδημοκρατικός. Ένας Δήμαρχος – νομικός έγινε δικτάτορας, επεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα του Πολιτιστικού Συλλόγου, αυτό λέγεται εκβιασμός», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τζανέρ Ιμάμ.

Δείτε το βίντεο στο 3:33

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια απαράδεκτη αντίληψη και νοοτροπία του Οντέρ Μουμίν, ο οποίος «καταδικάζει» έναν ολόκληρο σύλλογο με εκατοντάδες μέλη επειδή ο πρόεδρος του έκανε το «λάθος» να συμμετέχει στον πολιτικό βίο του τόπου του με έναν αντίπαλο συνδυασμό.

Ίσως, ο Δήμαρχος Ιάσμου θα έπρεπε να παραδειγματιστεί από τη στάση του Χρήστου Μέτιου, του Νίκου Τσαλικίδη, του Γιάννη Γκαράνη και πλήθους ακόμα πολιτικών που έχουν θητεύσει σε καίρια πόστα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν ακούσαμε πχ ποτέ τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο ή τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη να δηλώνουν ότι δεν θα συνεργαστούν με τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης επειδή ο πρόεδρος του, Χρήστος Χατζηπέμου, κατέβηκε στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Κώστα Κατσιμίγα.

Ή ακόμα και τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, δεν τον ακούσαμε ποτέ να αποκλείει τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης από οποιαδήποτε συνεργασία με τον Δήμο επειδή ο πρόεδρος του, Γιάννης Τζαμπάζης, στήριξε ανοιχτά στην προεκλογική περίοδο τον συνδυασμό του Αντώνη Γραβάνη.

Υπενθυμίζουμε στον Δήμαρχο Ιάσμου την παρ.1 του άρθρου 5 του Συντάγματος όπου αναφέρεται: «Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη».

Και αυτό ακριβώς το δικαίωμα ο Οντέρ Μουμίν, ως νομικός που είναι πρωτίστως, θα έπρεπε να το προασπίζει και όχι να το παρεμποδίζει αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία για μικροπολιτικούς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ