ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου: Η παράκληση του Οντέρ Μουμίν στη «Φωνή της Ροδόπης»

«Παρακαλώ τη Φωνή της Ροδόπης να γράψει και αυτά», είπε ο Οντέρ Μουμίν στο δημοτικό συμβούλιο καταγγέλλοντας την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Καδή Ισμέτ για «εικονικές» αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ – «Βλέπω ότι στη λασπολογία και στο ψέμα δεν μένετε πολύ πίσω», απάντησε ο πρώην Δήμαρχος που αρνήθηκε τις κατηγορίες

fonirodopis.gr

Το δημοσίευμα της «Φωνής της Ροδόπης», αλλά και οι αναφορές της «Birlik», για την απευθείας ανάθεση ύψους 4.800 ευρώ που δόθηκε για την ανακατασκευή του iasmos.gr απασχόλησε για αρκετή ώρα το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου κατά τη συνεδρίαση του την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από το δημοσίευμα εμφανίστηκε προετοιμασμένος στο δημοτικό συμβούλιο όπου παρουσίασε αντίγραφα αναθέσεων προηγούμενων ετών επί Δημοτικής Αρχής του Καδή Ισμέτ, με σκοπό να υποστηρίξει τη δική του ανάθεση συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν.

Ειδικότερα, ο Οντέρ Μουμίν παρουσίασε αναθέσεις των ετών 2015-2019, ύψους 50.000 ευρώ και πλέον ισχυριζόμενος ότι παρά το ύψος των δαπανών δεν έγινε καμία δουλειά, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για «εικονικές» αναθέσεις.

«Εμείς κάναμε πραγματική δουλειά, ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με τα διπλάσια και τριπλάσια λεφτά που έδινε κάθε χρόνο δεν προχώρησε σε καμία αναβάθμιση, σε καμία ουσιαστική αλλαγή… παρακαλώ λοιπόν τη Φωνή της Ροδόπης και τη Birlik να τα γράψουν και αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Οντέρ Μουμίν.

Στις παραπάνω κατηγορίες αντέδρασε έντονα ο πρώην Δήμαρχος Καδή Ισμέτ ο οποίος κατηγόρησε τον διάδοχο του για λασπολογία και ψέμα. «Βλέπω ότι στη λασπολογία και στο ψέμα δεν μένετε πολύ πίσω. Έχετε μια τάση να συγκρίνετε τη σημερινή Δημοτική Αρχή με την προηγούμενη. Όταν μιλάτε για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μάλλον ξεχνάτε ότι στην προηγούμενη θητεία ήσασταν και στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για δύο χρόνια και μάθατε μαζί μας την πολιτική. Οι δαπάνες που αναφέρατε δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα είπατε, δεν σας ενημέρωσαν οι συνεργάτες σας; Αυτές οι δαπάνες ήταν αναγκαίες και δεν αφορούσαν μόνο τη σελίδα αλλά ήταν κάτι δαπάνες που έπρεπε να εγκρίνω για να λειτουργήσει σωστά ο Δήμος. Καταλαβαίνω ότι η θέση σας είναι δύσκολη αλλά περίμενα να το δικαιολογήσετε με κάποιο άλλο τρόπο. Δεν μπορείτε να υποβαθμίσετε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τα όσα κάναμε εμείς δεν θα τα κάνετε εσείς ακόμα και 20 χρόνια να μείνετε με αυτό το σκεπτικό που έχετε», δήλωσε ο Καδή Ισμέτ.

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο Κυριάκος Αμούζας που χαρακτήρισε «ανακόλουθο» τον Οντέρ Μουμίν. «Βγήκε στον κόσμο πρώτα με τον κ. Τζανέρ το γεγονός ότι το site που κάνατε είναι τζάμπα ή κοστίζει 100 ευρώ. Σας είπαμε, μην ξοδεύετε λεφτά κ. Δήμαρχε, έχετε έναν πολύ καλό ειδικό συνεργάτη για τα ηλεκτρονικά, δώστε το σε αυτόν και μου λέτε έχεις δίκιο Κυριάκο θα τα δώσω σε έναν ειδικό. Και μας φέρνετε εδώ ένα τιμολόγιο από ένα παντοπωλείο ενός δικού σας ανθρώπου, σας κατηγορούν όλοι ότι έτσι κι αλλιώς είστε ανακόλουθος… δεν σας είδα να μιλάτε ενώ είστε λαλίστατος», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης».

«Η ανάθεση είναι καθόλα νόμιμη και παρασχέθηκε πραγματική εργασία. Τονίζετε εμφατικά ότι παρέχει (σ.σ. η ανάδοχος) μόνο υπηρεσίες παντοπωλείου, δεν είναι έτσι, έχει και υπηρεσίες διαδικτύου. Όσον αφορά το ότι εγώ είπα ότι θα δώσω το έργο σε έναν ειδικό έχω να σας πω ότι εσείς και ο Ιμάμ Τζανέρ είστε ψεύτης και λασπολόγος», ανταπάντησε ο Δήμαρχος.

Δείτε το βίντεο (από το 8:10):

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ