ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Αντιδρά η Φιλοζωική Κομοτηνής για την περισυλλογή αδέσποτων από τον Δήμο Ιάσμου

«Οι περισυλλογές που διενεργεί ο Δήμος Ιάσμου είναι παράνομες, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και θα ενημερώσουμε την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία», δηλώνει ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης – Διευκρινίσεις του Δημάρχου Οντέρ Μουμίν στη «Φωνή της Ροδόπης»

fonirodopis.gr

Διευκρινίσεις στη «Φωνή της Ροδόπης» θέλησε να δώσει ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν σχετικά με την ανάρτηση του για την περισυλλογή αδέσποτων σκυλιών η οποία ξεσήκωσε ήδη αντιδράσεις από φιλόζωους της περιοχής.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας ο Οντέρ Μουμίν δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν πρόκειται να αιχμαλωτίσουμε κανένα σκυλί. Περισυλλέγουμε τα σκυλιά, τα στειρώνουμε, τα βάζουμε τσιπάκια και στη συνέχεια τα επανατοποθετούμε στο φυσικό τους περιβάλλον».

Όπως μας εξήγησε επιπλέον ο Δήμαρχος Ιάσμου, αρκετά σκυλιά που βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής ανήκουν, σύμφωνα με τα τσιπάκια που φέρουν, στον Δήμο Κομοτηνής και γι’ αυτό το λόγο θα περισυλλέγουν από τον χώρο που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιάσμου και θα σταλούν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι και η αιτία της κόντρας που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Δημάρχου Ιάσμου και της Φιλοζωικής Κομοτηνής, τα μέλη της οποίας έχουν αναλάβει τη σίτιση και τη φροντίδα τους.

«Εμείς δεν απειλήσαμε κανέναν, το μόνο που ζητάμε από όλους είναι να εφαρμόζεται η νομοθεσία», δηλώνει ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης, υπεύθυνος της Φιλοζωικής Κομοτηνής.

«Εδώ και καιρό ο Δήμος Ιάσμου πραγματοποιεί περισυλλογές αδέσποτων σκυλιών κατά παράβαση της νομοθεσίας καθώς εδώ και έξι μήνες δεν έχει καν συγκροτήσει πενταμελή επιτροπή. Το να περισυλλεχθεί ένα αδέσποτο που ενδεχομένως είναι επιθετικό το συζητάμε, όμως αρμόδιος για να κρίνει την επικινδυνότητα ενός ζώου είναι η πενταμελής επιτροπή που όφειλε βάσει νόμου να συγκροτήσει ο Δήμος Ιάσμου. Σήμερα ποιος το κρίνει αυτό;», αναρωτιέται ο υπεύθυνος της Φιλοζωικής Κομοτηνής.

Ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης επισημαίνει επιπλέον ότι από τη νομοθεσία δεν απαγορεύεται αδέσποτα να βρίσκονται σε χώρους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως είναι αυτός της Πανεπιστημιούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου. «Απαιτούμε τα σκυλιά να επιστραφούν στο ίδιο σημείο από όπου τα περισυνέλλεξαν», τονίζει χαρακτηριστικά εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση της Φιλοζωικής Κομοτηνής να ενημερώσει για την κατάσταση όλους τους αρμόδιους φορείς, τους κυβερνητικούς παράγοντες, την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία αλλά και τα ΜΜΕ τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ