ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγγελίδης προς φορείς Ροδόπης: «Έχουμε σχέδιο όμως δεν έχουμε ομόνοια και σύμπνοια»

«Δεν μαζευτήκαμε ποτέ γύρω από ένα τραπέζι να το υποστηρίξουμε» είπε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου ο οποίος προτείνει ως δίπολο ανάπτυξης την εκμετάλλευση του κάθετου άξονα αλλά και τη σύνδεση της Κομοτηνής με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

fonirodopis.gr

Το σχέδιο του για την ανάπτυξη της περιοχής αποτύπωσε εν συντομία ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αγγελίδη, η ανάπτυξη της Κομοτηνής θα πρέπει να βασιστεί στο δίπολο Κάθετος Άξονας – Λιμάνι Αλεξανδρούπολης προκειμένου η περιοχή να μπορέσει να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και τουρίστες.

Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης απευθυνόμενος στους φορείς της περιοχής εξέφρασε το παράπονο του για την έλλειψη ομόνοιας που παρατηρείται μεταξύ τους.

«Σχέδιο υπάρχει, το έχει καταθέσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, δεν το υπηρετούμε σωστά. Δεν έχουμε ομόνοια, δεν έχουμε σύμπνοια, δεν μαζευτήκαμε ποτέ γύρω από ένα τραπέζι να το υποστηρίξουμε. Ελπίζω και εύχομαι να το κάνουμε φέτος, εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια να τους μαζέψουμε όλους σε ένα τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η ομιλία του Νίκου Αγγελίδη (στο βίντεο από το 20:30)

«Αποτυπώνεται μία αισιοδοξία είναι η αλήθεια μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και η οποία έδειξε δείγματα προστασίας και προώθησης των θεμάτων της αγοράς ωστόσο ακόμα δεν έχει φανεί στις επιχειρήσεις. Δεν έχει φανεί γιατί ακόμα δεν έχουμε πετύχει την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Στη νέα χρονιά πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με αυτά τα θέματα στη δική μας περιοχή, πως στέκεται η Ροδόπη απέναντι σε αυτά τα θέματα. Ο κάθετος άξονας φέρνει 1,5 εκ. διελεύσεις και κανένας από αυτούς που περνούν από εδώ δεν μπαίνει στην Κομοτηνή.

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Θράκη και η περιοχή μας θα απογειωθούν λόγω Αλεξανδρούπολης και του λιμανιού της. Πρέπει να στοχεύσουμε σε αυτά τα θέματα, να εκμεταλλευτούμε τον κάθετο άξονα και να κάνουμε δίπολο με την Αλεξανδρούπολη, να προσπαθήσουμε να τα συνδέσουμε και να δημιουργήσουμε αναπτυξιακό χαρακτήρα στο κέντρο της Κομοτηνής στοχεύοντας στον τουρισμό.

Κύριε Δήμαρχε, τα 60 εκ. ευρώ εμείς οι επαγγελματίες τα ρίχνουμε στην πόλη για να γεννήσουν άλλα εκατομμύρια. Είναι πολύ θετικό αυτό που είπατε αλλά θα πρέπει η πολιτική και η στρατηγική να βοηθά τις επιχειρήσεις που θέλουν να γεννήσουν φρέσκο χρήμα στην Κομοτηνή και θα δώσουν αναπτυξιακό μοντέλο. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία.

Σχέδιο υπάρχει, το έχει καταθέσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, δεν το υπηρετούμε σωστά. Δεν έχουμε ομόνοια, δεν έχουμε σύμπνοια, δεν μαζευτήκαμε ποτέ γύρω από ένα τραπέζι να το υποστηρίξουμε. Ελπίζω και εύχομαι να το κάνουμε φέτος, εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια να τους μαζέψουμε όλους σε ένα τραπέζι. Θέλουμε τη βοήθεια όλων, να υπηρετήσουμε αυτό το μοντέλο και να μπορέσουμε επιτέλους να πάμε μπροστά. Να σταματήσουμε να μιλάμε για τη μιζέρια, τις συντάξεις, τις ρυθμίσεις, τις μειώσεις και να μιλήσουμε επιτέλους για την ανάπτυξη στη δική μας περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ