ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Οντέρ Μουμίν: Απευθείας ανάθεση 4.800 ευρώ στη μητέρα του συνεργάτη του!

Το έργο αφορά την ανακατασκευή του ιστότοπου του Δήμου Ιάσμου, iasmos.gr, και η ανάδοχος εκτός από «υπηρεσίες διαδικτύου» έχει δραστηριότητα και «καφέ – παντοπωλείο» – Οξεία αντιπαράθεση και υψηλοί τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ του Δημάρχου και του Τζανέρ Ιμάμ

fonirodopis.gr

Οξεία αντιπαράθεση και υψηλούς τόνους προκάλεσε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου την περασμένη Τρίτη 28 Ιανουαρίου η απευθείας ανάθεση του Δημάρχου Ιάσμου έργου ύψους 4.836 ευρώ στη μητέρα του ειδικού του συνεργάτη Χουσεΐν Οτζάη.

Το έργο αφορά την ανακατασκευή του επίσημου ιστότοπου του Δήμου Ιάσμου, iasmos.gr, και η ανάδοχος εκτός από «υπηρεσίες διαδικτύου» έχει δραστηριότητα και «καφέ – παντοπωλείο» στο Μέγα Πιστό, γεγονός που ώθησε την αντιπολίτευση στο να εξαπολύσει δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Ιάσμου κάνοντας λόγο για «φωτογραφική» ανάθεση.

Το κόστος των 4.836 ευρώ για την ανακατασκευή του ιστότοπου του Δήμου Ιάσμου θεωρείται όντως εξαιρετικά υψηλό καθώς με μια απλή επίσκεψη σε αυτό ένας γνώστης του αντικειμένου μπορεί να αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα απλό template, παρόμοιο με τα χιλιάδες templates που είναι διαθέσιμα ακόμα και δωρεάν στο διαδίκτυο, ενώ και το κόστος φιλοξενίας της σελίδας σε αξιόπιστη εταιρεία είτε του εσωτερικού είτε του εξωτερικού κυμαίνεται περίπου στα εκατό (100) ευρώ ετησίως.

Το θέμα ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Όραμα Αναγέννησης», Χρήστος Μαχαίρας, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις από τον Οντέρ Μουμίν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δώσατε δεύτερη δουλειά σε ένα πρόσωπο», εννοώντας τον συνεργάτη του Δημάρχου.

Θέμα ηθικής επίσης θέτει και ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία», Τζανέρ Ιμάμ ο οποίος σχολιάζοντας στη «Φωνή της Ροδόπης» το θέμα είπε ότι «για τέτοιες δουλειές ο Δήμος Ιάσμου έχει εξειδικευμένο συνεργάτη και είχα προτείνει στον Δήμαρχο το έργο να το υλοποιήσει αυτός όμως η πρόταση μου απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι θα το αναθέσει σε ειδικό».

Ο Οντέρ Μουμίν παίρνοντας το λόγο επιβεβαίωσε ότι όντως πρόκειται για τη μητέρα του συνεργάτη του, μίλησε για «νομιμότατη ανάθεση» ενώ κατηγόρησε τον Τζανέρ Ιμάμ ως «υποκινητή» των αντιδράσεων.

«Αυτό το χαρτί σας το έδωσε ο Ιμάμ Τζανέρ», είπε απευθυνόμενος στον Χρήστο Μαχαίρα ενώ πρόσθεσε «είχα πει ότι ο Ιμάμ Τζανέρ είναι ο διαμεσολαβητής όμως νομίζω ότι θα γίνει ο αρχηγός των δύο παρατάξεων αύριο μεθαύριο. Έφτασε στο σημείο να τηλεφωνεί έναν προς έναν τους συμβούλους του Αμούτζα για να μην ψηφίσουν τη ΔΕΥΑΔΙ. Η αντιπολίτευση έχει μπερδέψει τους αρχηγούς. Και επειδή η συμπεριφορά του είναι γνωστή το πιο πιθανό είναι κατά την κρίση των δημοτών να παραμείνει ένας απλός δημοτικός σύμβουλος, δεν μπορεί να γίνει τίποτα παραπάνω».

Τα παραπάνω όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Τζανέρ Ιμάμ ο οποίος στην απάντηση του χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο «αντιδημοκρατικό» και «δικτάτορα».

«Είσαι ο πρώτος πολίτης του Δήμου Ιάσμου και δυστυχώς είσαι αντιδημοκρατικός. Ένας Δήμαρχος – νομικός έγινε δικτάτορας, επεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα του Πολιτιστικού Συλλόγου, αυτό λέγεται εκβιασμός. Είμαστε αντιπολίτευση, θα κάνουμε το έργο μας και εννοείται θα μιλήσουμε μεταξύ μας. Από τα 60 θέματα στα 59 είπαμε ομόφωνα ναι. Δεν έχετε επαφή με τη δημοκρατία. Να είσαι σωστός και κύριος, μην κάνεις αυτά τα πράγματα. Εσύ θα περάσεις και θα γίνεις ο λασπολόγος δήμαρχος γιατί έριξες λάσπη στο πρόσωπο μου και θα μείνεις στην ιστορία ως ο ψεύτης δήμαρχος», δήλωσε ο Τζανέρ Ιμάμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ