ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ, προτείνει ο Οντέρ Μουμίν

Με διάγγελμα του ο Δήμαρχος Ιάσμου μιλά για μια «πρωτοφανή μάχη» της Δημοτικής Αρχής ενάντια στην αντιπολίτευση των Αμούτζα – Ισμέτ για τους οποίους δηλώνει ότι «στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση αλλά η υποταγή και η ταπείνωση» – Ως ημερομηνία διεξαγωγής προτείνει την Κυριακή 8 Μαρτίου

fonirodopis.gr

Τις σχετικές διατάξεις του «Κλεισθένη» (άρθρο 130, Ν.4555/2018) για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος κάνει χρήση ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν προκειμένου να προχωρήσει στην ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ, την οποία καταψήφισε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του την Τρίτη 28 Ιανουαρίου.

Ο Οντέρ Μουμίν με διάγγελμα που απηύθυνε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου μέσω βιντεομηνύματος από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μιλά για μια «πρωτοφανή μάχη» της Δημοτικής Αρχής ενάντια στην αντιπολίτευση των Αμούτζα – Ισμέτ για τους οποίους δηλώνει ότι «στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση αλλά η υποταγή και η ταπείνωση» ενώ προτείνει ως ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Το μήνυμα του Οντέρ Μουμίν:

«Εδώ και τέσσερις μήνες η δημοτική Αρχή δίνει μια πρωτοφανή μάχη για να εφαρμόσει τη δική σας εντολή, να διοικήσουμε με το ιστορικό ποσοστό του 65,98%. Η εντολή δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενάντια στη δική σας ξεκάθαρη ετυμηγορία. Στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση αλλά η υποταγή και η ταπείνωση της δικής σας απόφασης. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αγνοήσει την κυρίαρχη βούληση σας. Όπως σας είναι γνωστό η σύσταση της ΔΕΥΑΔΙ καταψηφίστηκε με μία μόνο ψήφο διαφορά στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρώντας αναγκαία την ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ κρίνω σκόπιμο την προσφυγή σε εσάς. Στις δημοκρατίες τη λύση δίνει πάντοτε ο λαός. Προτείνω λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 8 Μαρτίου 2020 με ερώτημα την ίδρυση ή μη της ΔΕΥΑΔΙ. Για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών. Έτσι θα είμαστε ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που θα δημιουργήσει δημοτικό δημοψήφισμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x