ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Καταψηφίστηκε η σύσταση και ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ από το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου

Πυρά Οντέρ Μουμίν κατά Αμούτζα και Ισμέτ: «Κάνουν στείρα αντιπολίτευση ενεργώντας από κοινού» – Προβληματική ποιότητα νερού και ανείσπρακτες οφειλές για την ύδρευση ύψους 1 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιάσμου

fonirodopis.gr

Με ψήφους 14 κατά έναντι 13 υπέρ το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου αποφάσισε τη μη σύσταση και ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχρέτευσης Δήμου Ιάσμου (ΔΕΥΑΔΙ) κατά τη συνεδρίαση του την Τρίτη 28 Ιανουαρίου.

Κατά της ίδρυσης ψήφισαν οι συνδυασμοί του Κυριάκου Αμούτζα και του Καδή Ισμέτ, με εξαίρεση τους δημοτικούς συμβούλους Χασάν Μαντρατζή και Νικόλαο Γιάτσο, όπως επίσης και ο Παναγιώτης Σπορίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον οποίον ωστόσο ο Δήμαρχος Ιάσμου δήλωσε πως «φαντάζομαι ότι το έκανε για ιδεολογικούς λόγους».

Αντιθέτως, για τους δύο πρώτους ο Οντέρ Μουμίν εξαπέλυσε «πυρά» κατηγορώντας τους για στείρα αντιπολίτευση χωρίς επιχειρήματα και για τους οποίους όπως είπε ενεργούν από κοινού εναντίον του επειδή «δεν μπορούν να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εκλογών».

Προβληματική ποιότητα νερού και ανείσπρακτες οφειλές ύψους 1 εκ. ευρώ

Ο Δήμαρχος Ιάσμου στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα στα τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στους λόγους που κατά τον ίδιο θα έπρεπε να ιδρυθεί η δημοτική επιχείρηση.

«Όλα αυτά τα χρόνια η ποιότητα του νερού στον Δήμο Ιάσμου δεν είναι αυτή που είναι, έχουμε προβλήματα. Η ποιότητα του νερού είναι εξαιρετικά προβληματική», είπε ο Οντέρ Μουμίν για να προσθέσει ότι «δεν πραγματοποιούνται υδρομετρήσεις σε εφτά οικισμούς από το 2017 με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο δημότης με ποσά που δεν είναι πραγματικά. Η οποιαδήποτε μέτρηση που έχει γίνει σε άλλους οικισμούς είναι ελλιπέστατη, έγινε με τη συνδρομή των εργαζομένων από τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι δεν έχουν τις ενδεδειγμένες γνώσεις για να κάνουν αυτές τις μετρήσεις. Ο συνεπής καταναλωτής, αυτός που πληρώνει το νερό του έχει την ίδια μοίρα με τον σκόπιμο οφειλέτη. Υπάρχουν επιχειρήσεις και ιδιώτες οι οποίοι οφείλουν ποσά της τάξεως των 46.000 ευρώ. Τα ανείσπρακτα του Δήμου Ιάσμου είναι 1 εκ. ευρώ, οι κλοπές στο υδρευτικό δίκτυο αυξάνονται και όλα αυτά για να αντιμετωπιστούν οι Υπηρεσίες του Δήμου δεν επαρκούν. Έρχεται και ο Βιολογικός Καθαρισμός του Ιάσμου, είναι υποχρέωση μας και πρέπει μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να ολοκληρωθεί το 25% των συνδέσεων μας και αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν είναι σε θέση ούτε αυτό να το λειτουργήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ιάσμου.

Ο Οντέρ Μουμίν χαρακτήρισε απαραίτητη και επιβεβλημένη τη σύσταση της ΔΕΥΑΔΙ, στην οποία θα απασχολούνται επί μονίμου βάσεως δέκα άτομα, και γι’ αυτό το λόγο επιφυλάχθηκε να ξαναφέρει το θέμα στο μέλλον προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ