ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Καθησυχαστική η Μαίρη Κοσμίδου για την εποχική γρίπη στα σχολεία της Ροδόπης

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και εμείς και οι αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας, προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», λέει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης – 1 στους 5 μαθητές απουσιάζει καθημερινά από τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής

fonirodopis.gr

Προβληματισμό προκαλεί το τελευταίο διάστημα σε γονείς, στην περιοχή της Κομοτηνής κυρίως, το φαινόμενο της εποχικής γρίπης με αρκετούς να μιλούν για έξαρση του φαινομένου λόγω και της καθημερινής απουσίας μεγάλου αριθμού μαθητών από τα σχολεία.

Γονείς μαθητών επικοινώνησαν μαζί μας και εξέφρασαν την απορία τους για ποιο λόγο ο Δήμος Κομοτηνής δεν προβαίνει για προληπτικούς λόγους στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για το λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με τη σειρά μας με την πλέον αρμόδια για το θέμα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου από την οποία ζητήσαμε να μας αποτυπώσει την πραγματική εικόνα στις σχολικές μονάδες της περιοχής.

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης λαμβάνει καθημερινά αναφορά από τα σχολεία για τις απουσίες και με βάση τα στοιχεία αυτά μπορούμε να πούμε ότι καθημερινά 1 στους 5 μαθητές απουσιάζει», μας λέει η κ. Κοσμίδου η οποία ωστόσο διευκρινίζει πως «παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι όλες οι απουσίες οφείλονται στην εποχική γρίπη καθώς αρκετοί είναι οι γονείς που επιλέγουν να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο για προληπτικούς λόγους».

Σύμφωνα με την κ. Κοσμίδου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολουθεί στενά την πορεία του φαινόμενου, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας και με βάση τα σημερινά στοιχεία αυτό που προκύπτει είναι ότι όχι μόνο δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας αλλά αντιθέτως παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, με εξαίρεση τρεις σχολικές μονάδες, μειωτική τάση στον αριθμό των απουσιών των μαθητών.

«Δεν είναι τόσο εύκολο να κλείνουμε σχολικές μονάδες ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουμε κάποια αντίστοιχου τύπου ενημέρωση από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ», σημειώνει η κ. Κοσμίδου η οποία συστήνει σε γονείς και μαθητές να ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πρόληψη και προστασία από τον ιό της γρίπης.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Κομοτηνής ενημερώθηκε από την κ. Κοσμίδου από την πρώτη κιόλας στιγμή για το φαινόμενο της γρίπης και ως πρώτο μέτρο αντιμετώπισης συναποφασίστηκε η αύξηση των δαπανών από την αρμόδια Σχολική Επιτροπή του Δήμου για την αγορά επιπλέον απορρυπαντικών και απολυμαντικών, για τα οποία συνέβαλαν και οικονομικά σε κάποιες περιπτώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ