ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στη βάση ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ

«Η Αλεξανδρούπολη να μην γίνει το ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σπέρνοντας το θάνατο και τη φρίκη του πολέμου κατά των λαών», αναφέρει στο κάλεσμα της η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης

fonirodopis.gr

Την οργάνωση συλλαλητηρίου, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, αποφάσισαν οι Επιτροπές Ειρήνης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι να εκφραστεί η αντίθεση στην απόφαση για τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της απόφασης για επέκταση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα υπάρξει οργανωμένη αναχώρηση από την Κομοτηνή στις 17:30 από το Δημαρχείο της πόλης.

Το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης:

«Απαιτούμε να  ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Απαιτούμε η Αλεξανδρούπολη να μην γίνει το ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σπέρνοντας το θάνατο και τη φρίκη του πολέμου κατά των λαών.

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Με την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αλλά και σε στόχο,  όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν.

Με την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία:

  • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.
  • Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει ‘’απόβαση’’ στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας! Όλοι στο δρόμο απαιτώντας:

  • Όχι στην εγκατάσταση αμερικανονατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ