ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Γλέντησαν με την ψυχή τους οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ Δήμου Κομοτηνής

«Είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος στα ΚΑΠΗ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτές τις ηλικίες είναι η μοναξιά και καλώ τους ηλικιωμένους να μην το βάζουν κάτω γιατί εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε», δήλωσε ο Νίκος Σωτηρακόπουλος

fonirodopis.gr

Με τη ψυχή τους γλέντησαν το μεσημέρι της Κυριακής 26 Ιανουαρίου οι ηλικιωμένοι – μέλη των ΚΑΠΗ Κομοτηνής στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε το ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής.

Ευτυχισμένος, χαρούμενος και περήφανος που είναι πρόεδρος των ΚΑΠΗ δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους ηλικιωμένους να μην το βάζουν κάτω καθώς οι δομές του Δήμου βρίσκονται δίπλα τους για να τους στηρίξουν.

«Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται εδώ με ζωντάνια να χορέψουν και να διασκεδάσουν, η αίθουσα είναι γεμάτη και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος», δήλωσε ο κ. Σωτηρακόπουλος για να προσθέσει ότι «είμαι επίσης περήφανος γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία εμπειρία τεράστια, είναι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και έχουν γνώση και σοφία την οποία πρέπει να μεταδώσουν στις νέες γενιές. Μικροπροβλήματα υγείας υπήρχαν και θα υπάρχουν, αυτά δεν θα ξεπεραστούν ποτέ. Να μην το βάλουν όμως κάτω, έχουμε δομές που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μοναξιά. Η μοναξιά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτές τις ηλικίες. Οι δομές των ΚΑΠΗ νικούν τη μοναξιά διότι εκτός από την κοινωνική, νοσηλευτική, ιατρική και φυσιοθεραπευτική περίθαλψη υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες. Τα ΚΑΠΗ είναι μια κυψέλη δράσεων».

Το 1ο και 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής αριθμούν το καθένα από 800 μέλη ενώ αντίστοιχες δομές ο Δήμος διαθέτει και σε οικισμούς όπως η Γρατινή, το Ν. Σιδηροχώρι, η Καλλίστη, η Αίγειρος, ο Ροδίτης και το Θρυλόριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ