ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μεγαλύτερο ποντιακό γλέντι της Κομοτηνής στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο «Ποσειδώνιο»

Την ετήσια χοροεσπερίδα του διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος»

fonirodopis.gr

Το μεγαλύτερο ποντιακό γλέντι της πόλης στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου στο «Ποσειδώνιο» στην Κομοτηνή από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων «Ο Εύξεινος Πόντος» ο οποίος διοργάνωσε την ετήσια χοροεσπερίδα του.

Τη χοροεσπερίδα άνοιξαν οι εννιά χορευτικές ομάδες του Συλλόγου, η δυναμικότητα των οποίων ξεπερνάει τους 250 χορευτές, με την επίδειξη παραδοσιακών χορών από διάφορα μέρη του Πόντου ενώ ακολούθησε η βράβευση μαθητών αριστούχων και επιτυχόντων σε ΑΕΙ.

«Είναι πάρα πολύ ευχάριστο να βλέπουμε τον κόσμο να συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και να κρατάει την παράδοση τόσο ψηλά» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Νικολάου ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Σύλλογος ετοιμάζεται για την ετήσια εκδήλωση του την οποία θα συνδέσει με τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Θράκης.

Την χοροεσπερίδα τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου και ο πρόεδρος ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος. Παρόντες επίσης η Χρύσα Μαυρίδου από τον Σύλλογο «Η Κερασούντα και το Γαρς», ο Γιάννης Νικολαΐδης αλλά και εκπρόσωπος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Δείτε video και φωτογραφίες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ