ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διοικητής ΟΑΕΔ: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε δουλειά στους άνεργους»

Πάνω από 400 άτομα προσήλθαν στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής για μία θέση εργασίας στην «ΑΒΑΞ» – «Το βλέπω ως μια μεγάλη επιτυχία και ως έναυσμα για την έναρξη πολλών τέτοιων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων», λέει ο Σπύρος Πρωτοψάλτης

fonirodopis.gr

Ικανοποιημένος από τη μεγάλη προσέλευση την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, όπου προσήλθαν πάνω από 400 άτομα για μία θέση εργασίας στην εταιρεία «ΑΒΑΞ», δηλώνει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης», ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε πως «επιτέλους κάνουμε αυτό που πρέπει που είναι η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας, αυτός ο διαμεσολαβητικός ρόλος είναι η δουλειά του ΟΑΕΔ» επισημαίνοντας πως η πετυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, εκδήλωση της Κομοτηνής θα αποτελέσει το «έναυσμα για την έναρξη πολλών αντίστοιχων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων» και στην υπόλοιπη χώρα.

«Κάνουμε μια ημερίδα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την επιχείρηση που ψάχνει 61 θέσεις εργασίας για τον φυσικό αγωγό και να δώσουμε δουλειά σε ανθρώπους της περιοχής, μια περιοχή που χρειάζεται επενδύσεις και θέσεις εργασίας και ο ΟΑΕΔ είναι εδώ για να δείξει έμπρακτα ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε δουλειά στους ανέργους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης μίλησε για τις επαφές του με τους Δημάρχους Μαρώνειας – Σαπών και Κομοτηνής στέλνοντας το μήνυμα πως «ο ΟΑΕΔ θέλει να στηρίξει τις τοπικές αγορές εργασίας, θέλει συμπράξεις σε τοπικό επίπεδο διότι κάθε αγορά εργασίας είναι διαφορετική. Πρέπει να ερχόμαστε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι μαζί να βρούμε τρόπους έτσι ώστε να έχουμε προστιθέμενη αξία».

Ερωτηθείς τέλος, για το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για τους άνεργους πτυχιούχους οι οποίοι διεκδικούν ανανέωση της σύμβασης του ο κ. Πρωτοψάλτης απάντησε ότι αποτελούν μεν προτεραιότητα για τον Οργανισμό καθώς ήδη σχεδιάζονται γι’ αυτούς νέα προγράμματα όμως όπως είπε «θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ