ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδικαιολόγητοι πανηγυρισμοί του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τα Σχέδια Βελτίωσης

«Ο Βορίδης προσπαθεί να εμφανίσει ως δικό του έργο την υπερδέσμευση πόρων 1,2 δις ευρώ στο Π.Α.Α. όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης», δηλώνει ο Δημήτρης Χαρίτου

fonirodopis.gr

Αδικαιολόγητους χαρακτηρίζει τους «πανηγυρισμούς» του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για τν υπερδέσμευση πόρων 1,2 δισ. ευρώ για τα Σχέδια Βελτίωσης, ο Δημήτρης Χαρίτου.

Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι πρόσφατη συζήτηση της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά είχε ζητήσει ο ίδιος από τον Υπουργό να κάνει δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας ΑΜΘ και επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για «αποφάσεις που κατά βάση ελήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Αναλυτικά, η δήλωση Χαρίτου:

«Ως γνωστό με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός του υπομέτρου 4.1 για τα Σχέδια Βελτίωσης. Πόροι άλλωστε που είχαν διασφαλιστεί με απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του ΥπΑΑΤ μέσα από τη συνολική υπερδέσμευση του Π.Α.Α. της τάξης του 1,2 δις ευρώ (123,6% της συνολικής δημόσιας δαπάνης).

Παράλληλα με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης εκδόθηκε για πρώτη φορά εγκύκλιος για την διευκόλυνση σύναψης δανειακών συμβάσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) και δημιουργήθηκε το Ταμείο Εγγυήσεων για την χρηματοδότηση της ιδιωτικής συμμετοχής στα Σχέδια Βελτίωσης.

Όπως επίσης στη πρόσφατη συζήτηση της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά, ζήτησα από τον Υπουργό να κάνει δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας της Α.Μ-Θ για υπερδιπλασιασμό των πόρων για τα Σχέδια Βελτίωσης, λόγω της μεγάλης ζήτησης από ενδιαφερόμενους αγρότες, καθώς και του χαμηλού δείκτη ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, οι πανηγυρισμοί του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη – ότι ο ίδιος προχώρησε στην υπερδέσμευση πόρων 1,2 δις ευρώ στο Π.Α.Α. – είναι αδικαιολόγητοι, γιατί στην πραγματικότητα προσπαθεί να εμφανίσει ως δικό του έργο, αποφάσεις που κατά βάση ελήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ