ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Απόδοση τιμών προς τους πεσόντες μουσουλμάνους της Θράκης, ζητάνε οι μειονοτικοί βουλευτές

«Η ανέγερση ενός μνημείου εις μνήμην των μελών της Μειονότητας θα αποτελέσει ένα βήμα μείζονος σημασίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους επιστολή προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν

fonirodopis.gr

Την απόδοση τιμών από την Πολιτεία προς τους Έλληνες μουσουλμάνους  της Θράκης που έπεσαν μαχόμενοι στο αλβανικό μέτωπο κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41, ζητάνε με κοινή τους επιστολή προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν.

Τα ονόματα των 198 ηρώων από τη Ροδόπη που έχασαν τη ζωή τους στα βουνά της Πίνδου είχε δημοσιεύσει σε αποκλειστικότητα η «Φωνή της Ροδόπης» τον περασμένο Οκτώβριο, με το δημοσίευμα να προκαλεί τότε αίσθηση αλλά και συγκίνηση σε αρκετούς που είχαν εντοπίσει συγγενείς τους ανάμεσα στους πεσόντες.

«Στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο του 1940-41 στα βουνά της Αλβανίας πήραν μέρος με αυταπάρνηση επιτελώντας το πατριωτικό τους καθήκον εκατοντάδες συμπολίτες μας μέλη της Μειονότητας της Δυτ. Θράκης που κατάγονταν από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Μεταξύ των συγκεκριμένων συμπολιτών μας μελών της Μειονότητας της Δυτ. Θράκης, έχει πιστοποιηθεί από τα επίσημα έγγραφα και αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού ότι υπήρξαν δεκάδες νεκροί στα πεδία των μαχών και οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς εντός Αλβανικού εδάφους. Θα αποτελούσε συνεπώς ένα ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης του αγώνα και της θυσίας τους υπέρ της Πατρίδας, η ανέγερση ενός μνημείου στον χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Αλβανικό κράτος για τους Έλληνες νεκρούς του μετώπου και για τους συμπολίτες μας που έπεσαν εκεί και ήταν μέλη της Μειονότητας της Θράκης.

Η ανέγερση  ενός μνημείου εις μνήμην των μελών της Μειονότητας θα αποτελέσει ένα βήμα μείζονος σημασίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους επιστολή οι βουλευτές.

«Η συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δυτ. Θράκης στον εθνικό κορμό αποτελεί άλλωστε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τιμηθούν οι Μειονοτικοί πολίτες της που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στον διάβα αυτού του αιώνα στα δρώμενα του τόπου τους και της Ελλάδας, χωρίς διαχωρισμούς από τους υπόλοιπους συμπολίτες τους», επισημαίνουν.

Η κοινή επιστολή των τριών βουλευτών:

«Η ανέγερση  ενός μνημείου εις μνήμην των μελών της Μειονότητας θα αποτελέσει ένα βήμα μείζονος σημασίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους επιστολή προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ