ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης για τα πτυχία των Κολεγίων

Διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων ενώ διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών

fonirodopis.gr

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης συγκεντρώθηκαν και σήμερα οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Οι Τρεις Ιεράρχες» διαμαρτυρόμενοι για την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων και την έμμεση υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν επίσης μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών τονίζοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες», Στέφανος Μακρυγιάννης, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε εδώ και σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου της ΝΔ η οποία εξισώνει τα πτυχία των Κολεγίων με αυτά των δημοσίων ΑΕΙ. Τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς αποκλείοντας τους από τον πίνακα προσλήψεων όταν αυτοί παραιτούνται επειδή έχουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επί της ουσίας καταργεί τον χαρακτήρα των δημόσιων πανεπιστημίων, εισάγει χαρακτήρα εμπορευματοποίησης στη δημόσια εκπαίδευση.

Θεωρούμε ότι πέραν αυτών, το μεγάλο πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι η έλλειψη μαζικών μόνιμων διορισμών. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση 35.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί και θεωρούμε ότι μετά από 17 χρόνια πρέπει αυτοί όλοι να μονιμοποιηθούν γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης, δεν αναπληρώνουν κανέναν άλλον.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, δεν αποδεχόμαστε την εξίσωση των πτυχίων των Κολεγίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ