ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεσα η σύνταξη ΟΓΑ για όσους αγρότες συμπληρώνουν φέτος το 67ο έτος

Το δικηγορικό γραφείο «Ιμάμ Τζανέρ και Συνεργατών» αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας εντός 45 ημερών

fonirodopis.gr

Ο δικηγόρος Κομοτηνής και δημοτικός σύμβουλος Ιάσμου Τζανέρ Ιμάμ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους για συνταξιοδότηση λόγω γήρατος από τον πρώην ΟΓΑ (ΕΦΚΑ) ότι δικαιούνται και αυτοί προσωρινή σύνταξη, όπως και στα υπόλοιπα Ταμεία, μετά από διαδικασίες που αναλαμβάνονται και πραγματοποιούνται –εντός 45 ημερών- από το «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΜΑΜ ΤΖΑΝΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ».

Δικαίωμα να λάβουν άμεσα τη σύνταξή τους έχουν οι γεννηθέντες του 1953 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που έχουν συμπληρώσει τα 66 έτη και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2020.

Μέχρι σήμερα, κάποιος που συμπλήρωνε το 66ο έτος της ηλικίας του την 1η Ιανουαρίου 2020, θα έπρεπε να πληρώσει για όλο το 2020 και μετά να περιμένει και επτά μήνες από το 2021 για να πάρει τη σύνταξή του.

Ο Τζανέρ Ιμάμ με τους συνεργάτες του

Αυτό σήμαινε καθυστέρηση εξασφάλισης του δικαιώματος της σύνταξης, με πολλές συνέπειες, με την πιθανότητα έλευσης θανάτου και μια σειρά άλλων θεμάτων που μπορούσαν να προκύψουν, όταν ο ασφαλισμένος αγρότης ή αγρότισσα, κτηνοτρόφος ή αλιεύς δεν συμπλήρωναν τις προϋποθέσεις γιατί αυτές υπήρχαν, από τον Ιούλιο και μετά. Αυτό οδηγούσε στο παράδοξο να έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας μέσα σε ένα έτος και να μην μπορεί να πάρει σύνταξη.

Πλέον, δεν υπάρχει χρονοτριβή ή καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων των πρώην ασφαλισμένων του ΟΓΑ και έχουν όλοι το ίδιο δικαίωμα έναρξης καταβολής της σύνταξης από την ημέρα που συμπληρώνουν το 67ο έτος ηλικίας. Παράδειγμα, ο γεννηθείς την 22/1/1953 θα μπορεί από την 22/1/2020 να καταθέσει αίτημα για προσωρινή σύνταξη.

«Όλες οι διαδικασίες γίνονται από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ Ροδόπης, που παρά τον φόρτο εργασίας ύστερα από την ενοποίηση των Ταμείων και την έλλειψη προσωπικού, διεκπεραιώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις υποθέσεις και γι’ αυτό προσωπικά τους ευχαριστώ θερμά. Εύχομαι να εισακουστεί το αίτημα τους από την κεντρική διοίκηση για ενίσχυση με προσωπικό», δηλώνει ο Τζανέρ Ιμάμ ο οποίος ζητά επιπλέον την κατανόηση των πολιτών για τυχόν καθυστερήσεις από τον ΕΦΚΑ Ροδόπης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΜΑΜ ΤΖΑΝΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Τηλέφωνο 2531071111,
Αρ. Μάνεση 5, 3ος όροφος, Κομοτηνή

Οι συνεργάτες στο δικηγορικό γραφείο είναι η δικηγόρος Αμέτ Μπούσρα, απόφοιτος Νομικής ΑΠΘ, η Μούσα Μπούσρα, απόφοιτος Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στις «Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Σπουδές», ο Μουσταφά Σεμήχ, απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικών Λειτουργών ΑΕΙ Αθηνών, και η Τσιδέμ Καμπά, στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας ΙΕΚ Κομοτηνής, υπεύθυνη του Γραφείου Επικοινωνίας Ιάσμου (τηλέφωνο 2543113065).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ