ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Την προσοχή των πολιτών σε περιστατικά εξαπάτησης, εφιστά ο Μ. Σεβδυνίδης

«Οι Αστυνομικοί δεν ζητούν χρήματα για υπηρεσίες που παρέχουν ή για παράλειψη νόμιμων ενεργειών», είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης

fonirodopis.gr

Την προσοχή των πολιτών σε περιστατικά εξαπάτησης, τα οποία παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, εφιστά ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης.

Ο κ. Σεβδυνίδης μιλώντας την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στα τοπικά ΜΜΕ της Κομοτηνής δήλωσε σχετικά:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί η αύξηση της προσπάθειας επιτήδειων να εξαπατήσουν πολίτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις προσποιούμενοι συνήθως αστυνομικούς ή γιατρούς και προφασιζόμενοι ότι στενά συγγενικά πρόσωπα έχουν εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και ζητούν χρήματα είτε για να αποφευχθούν οι νόμιμες ποινικές συνέπειες είτε για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Πρόκειται για απατεώνες. Η Ελληνική Αστυνομία και οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν στην πρακτική τους οι υπάλληλοι τους να μεταβαίνουν σε οικίες και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν ή για παράλειψη νόμιμων ενεργειών.

Σε περίπτωση που άγνωστος επικοινωνήσει μαζί σας και επικαλεστεί έκτακτη ανάγκη συγγενικού προσώπου επιδιώξτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τον συγγενή σας για να επιβεβαιώσετε αν υπάρχει όντως ανάγκη. Ενημερώστε τους συγγενείς και τους φίλους σας για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν αυτοί οι επιτήδειοι δράστες αλλά και την Ελληνική Αστυνομία ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης εις βάρος σας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ