ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Με έγγραφη άδεια η είσοδος πολιτών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

Αντιδράσεις φιλόζωων που θέτουν θέμα νομιμότητας – Διευκρινίσεις από τον Προϊστάμενο του Κυνοκομείου Νίκο Στεργιάδη

fonirodopis.gr

Αντιδράσεις φιλόζωων προκάλεσε ανακοίνωση που αναρτήθηκε πρόσφατα στην είσοδο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής σύμφωνα με την οποία η είσοδος σε πολίτες θα επιτρέπεται εφεξής μόνο με έγγραφη άδεια εισόδου από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Οι φιλόζωοι που αντιδρούν στην παραπάνω απόφαση διερωτώνται κατά πόσο σύννομη είναι αυτή η απόφαση η οποία παρεμπιπτόντως έχει προκαλέσει σύγχυση καθώς μερικοί καταγγέλλουν ότι υπάρχει περίπτωση το αίτημα για είσοδο να μην εγκριθεί καν.

«Το είδαμε και αυτό, δημόσιο κτήριο στο οποίο πρέπει να κάνεις αίτηση για μπεις και αν αυτή εγκριθεί… Όπου πρέπει να την πας στο προϊστάμενος που βρίσκεται στο γραφείο του στη άλλη άκρη της πόλης… Δηλαδή τρέχα γύρευε… Κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό; Ποια νομοθεσία το επιτρέπει;», γράφει χαρακτηριστικά η φιλοζωική σελίδα «Αδέσποτα Ξυλαγανής – Μαρώνειας».

Επικοινωνήσαμε με τον Προϊστάμενο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής κ. Νίκο Στεργιάδη προκειμένου να μας εξηγήσει τους λόγους της παραπάνω απόφασης.

«Δεν απαγορεύουμε την πρόσβαση σε κανέναν», μας διευκρίνισε, «απλά προχωρήσαμε σε αυτήν την απόφαση για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών αλλά και προκειμένου να γίνεται μια καταγραφή, ποιοι δηλαδή έρχονται και για ποιο λόγο».

Όπως μας είπε ο κ. Στεργιάδης, τις προάλλες υπήρξαν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου δύο κρούσματα επιθέσεων σκυλιών σε πολίτες. «Το προσωπικό ήταν απασχολημένο εκείνη την ώρα σε χειρουργείο και δύο πολίτες εισήλθαν στο κυνοκομείο και αλώνιζαν ανενόχλητοι στα κελιά με αποτέλεσμα τελικά να δεχθούν επίθεση από δύο σκυλιά», λέει χαρακτηριστικά, για να αναρωτηθεί «αν κάποιος πολίτης τραυματιστεί ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

Η πρόσβαση στο Δημοτικό Κυνοκομείο επιτρέπεται –κατά τις ώρες επισκέψεων κοινού- για όλους απλά ο κάθε πολίτης πλέον κατά την είσοδο του σε αυτό θα συμπληρώνει ένα έντυπο το οποίο βρίσκεται εντός του κτιρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ