ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ΠΕΔ ΑΜΘ ως επιστημονικός συνεργάτης προσελήφθη ο Γιώργος Πετρίδης

Με απόφαση του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη, ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής αναλαμβάνει καθήκοντα επιστημονικής υποστήριξης σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης

fonirodopis.gr

Καθήκοντα επιστημονικού συνεργάτη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ ανέλαβε από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ο Γιώργος Πετρίδης.

Ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής προσελήφθη με την υπ’ αριθμόν 11/10-1-2020 απόφαση ως επιστημονικός συνεργάτης του Προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ και Δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, με διάρκεια θητείας ίση με αυτή του προέδρου και χωρίς δικαίωμα παράτασης ή μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου.

Καθήκοντα του Γιώργου Πετρίδη είναι η συμβουλευτική επιστημονική υποστήριξη του Προέδρου της ΠΕΔ και των οργάνων διοίκησης αυτής, σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Τοπικής Ανάπτυξης.

Ως τόπος παροχής εργασίας καθορίζεται το γραφείο της έδρας της ΠΕΔ στην Κομοτηνή ενώ επιπρόσθετα στη σύμβαση ορίζεται ότι δεν έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής και δεν παρεμβάλλεται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα της Υπηρεσίας ούτε η θέση του έχει αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής.

Υπόκειται απευθείας στην αρμοδιότητα του Προέδρου, για την επικουρία του οποίου προσλαμβάνεται, παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων για τον οποίον έχει προσληφθεί.

Τυχόν εκτός έδρας μετακίνηση του διενεργείται κατόπιν αποφάσεως του Προέδρου της ΠΕΔ και καταβάλλονται τα έξοδα κίνησης και η εκτός έδρας αποζημίωση που προβλέπονται για το τακτικό προσωπικό της ΠΕΔ.

Αν μη τι άλλο, η πρόσληψη Πετρίδη μας θυμίζει την περίπτωση του πρώην Περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος μετά την εκλογική του αποτυχία το 2014 είχε προσληφθεί ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Το πολιτικό σύστημα δεν παραμελεί ποτέ τα «παιδιά» του, γράφαμε τότε, επισημαίνοντας ότι «αν φέρουμε στο μυαλό μας τα όσα έλεγε μετά τις εκλογές για την απομάκρυνση του από την  πολιτική προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένεια του και να προσέξει την υγεία του, λόγια που έφεραν και την παραίτηση του από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου και τη διάλυση της παράταξης του καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης το μέγεθος της υποκρισίας που φυσικά δεν είναι πρόσκαιρο φαινόμενο».

Η απόφαση πρόσληψης του Γιώργου Πετρίδη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ