ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Τοψίδης: «Να ξεκαθαρίσει η Περιφέρεια την άποψη της για τον αντικαπνιστικό νόμο»

«Ο κ. Βενετίδης προσπαθεί να πουλήσει εκδούλευση για μικροκομματικούς πολιτικάντικους και ωφελιμίστικους σκοπούς», δηλώνει ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» ο οποίος καλεί τον Περιφερειάρχη να τοποθετηθεί

fonirodopis.gr

Την αποκατάσταση της άποψης της Περιφέρειας ΑΜΘ όσον αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του, ζητά με επερώτηση του προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ο Χριστόδουλος Τοψίδης με αφορμή σχετικές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας που πήραν διάσταση στο πανελλήνιο.

«Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο στις περιοχές μας, γιατί ο χειμώνας είναι βαρύς. Κάτι που δεν ισχύει στη νότια Ελλάδα, αφού εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα όσον αφορά τις θερμοκρασίες και θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ώστε υπάρξει μία ειδική ρύθμιση για τις περιοχές μας. Γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο για τον κόσμο που θέλει να βγει έξω και να πάει να πιει τον καφέ του ή να φάει, όσο και για τους καταστηματάρχες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Κώστας Βενετίδης.

«Ο κ. Βενετίδης υιοθετώντας μία παλαιοκομματική λογική παροχής ‘’εξυπηρετήσεων κατόπιν δικών του ενεργειών’’ προσπαθεί να πουλήσει μία εκδούλευση για μικροκομματικούς πολιτικάντικους και ωφελιμίστικους (για τον ίδιο) σκοπούς, αγνοώντας όλους τους λόγους δημόσιας υγείας», αναφέρει στην επερώτηση του ο Χριστόδουλος Τοψίδης ο οποίος καλεί τον Περιφερειάρχη να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Η επερώτηση του Χριστόδουλου Τοψίδη:

«Αποκατάσταση της άποψης της Περιφέρειας ΑΜΘ όσον αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του

Στα πλαίσια των σχετικών διατάξεων του Ν. 3852/2010, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν και του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ. θέτουμε υπόψη σας την ακόλουθη επερώτηση και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Ενώ όλες οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων αλλά και η αίσθηση της κοινής γνώμης είναι ότι οι Έλληνες έχουμε αποδεχθεί πλήρως τον αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα παρά το όποιο κόστος προκαλεί, φαίνεται ότι κάποιος επιχειρεί να αναιρέσει την εφαρμογή του. Η ενέργεια αυτή αγνοεί και υποτιμά τους προφανείς λόγους δημόσιας υγείας που επιβάλλουν τον περιορισμό του καπνίσματος, τις επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και πρώτιστα την ανάγκη διαφορετικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς.

Συγκεκριμένα, σάλος έχει προκληθεί με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας μας, από τις άστοχες παρατεταμένες δηλώσεις του περί της ‘’ειδικής ρύθμισης’’ του αντικαπνιστικού νόμου στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στον Βόρειο Έβρο λόγω κρύου. Οι δηλώσεις αυτές πήραν διαστάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο τόσο σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης όσο και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, δείχνοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και γενικότερα οι πολίτες εφαρμόζουν πλήρως τον αντικαπνιστικό νόμο στο σύνολο τους, ο αρμόδιος για θέματα Υγείας θεματικό Αντιπεριφερειάρχης ζητά μία διαφοροποίηση, η οποία οδηγεί στην καταστρατήγηση και τελικά στην μη εφαρμογή του νόμου.

Ο αρμόδιος για θέματα υγείας της Περιφέρειας μας αγνοεί ότι την ίδια ώρα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπου η θερμοκρασία κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, κανείς δεν σκέφτηκε να υπάρξει εξαίρεση από τις διατάξεις των ισχυόντων αντικαπνιστικών νόμων.

Ο κ. Βενετίδης υιοθετώντας μία παλαιοκομματική λογική παροχής ‘’εξυπηρετήσεων κατόπιν δικών του ενεργειών’’ προσπαθεί να πουλήσει μία εκδούλευση για μικροκομματικούς πολιτικάντικους και ωφελιμίστικους (για τον ίδιο) σκοπούς, αγνοώντας όλους τους λόγους δημόσιας υγείας, διαπαιδαγώγησης των νέων που αυτονόητα ισχύουν σε όλη την Ευρώπη και ευρύτερα σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Μετά ταύτα ερωτώ:

Ο κ. Βενετίδης ως αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας πράττει αυτοβούλως;

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τι γνώμη έχει για τις δηλώσεις του συνεργάτη του; Απηχεί η διατυπωθείσα και ως σήμερα μη ανακληθείσα δήλωση του κ. Βενετίδη και στις δικές του απόψεις;

Και αν όχι γιατί δεν έχει γίνει κάποια δήλωση από την πλευρά του ώστε να εκφράσει τη γνώμη της η ΠΑΜΘ;

Θεωρούμε πως η Περιφέρεια θα πρέπει να πάρει θέσει στο ζήτημα αυτό που έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι πιστεύει η Περιφέρεια μας και ποια γνώμη υιοθετεί πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ