ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Ανεξέλεγκτη η παράνομη υλοτομία στην πόλη της Κομοτηνής

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει: Ανενόχλητοι πλέον κυκλοφορούν διάφοροι με τα αλυσοπρίονα και κόβουν δέντρα μέσα στην πόλη της Κομοτηνής», τονίζει η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής»

fonirodopis.gr

Την ανεξέλεγκτη κατάσταση με την παράνομη υλοτομία αναδεικνύει η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» η οποία δημοσιεύει φωτογραφίες με ασυνείδητο να κόβει ανενόχλητος δέντρα μέσα στην πόλη της Κομοτηνής.

«Ιδίως στην πόλη της Κομοτηνής υπάρχει ολόκληρο πάρκο (οδός Φιλίππου) που κοντεύει να μείνει χωρίς δέντρα αφού συνέχεια κόβονται τα πεύκα και δεν φυτεύονται καινούρια», αναφέρει χαρακτηριστικά η φιλοζωική και περιβαλλοντική ομάδα η οποία καλεί τους δημότες να μη διστάζουν να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας βρίσκεται σε έξαρση. Πλέον, είναι τέτοιο το θράσος που μπορεί κανείς να δει διάφορους να κυκλοφορούν με τα αλυσοπρίονα στα φορτηγάκια τους και να κόβουν ανενόχλητοι δέντρα στην ύπαιθρο της Κομοτηνής.

Η οικολογική ζημιά είναι μεγάλη και το θέμα γίνεται πιο τραγικό, τη στιγμή που ζούμε σε περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή απειλεί με μεγάλες καταστροφές τον πλανήτη. Και ενώ σε πολλές ξένες χώρες φυτεύουν εκατομμύρια δέντρα κάθε έτος για να αποφύγουν την επερχόμενη καταστροφή, στην Ελλάδα των ‘’θεών και των ηρώων’’, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Ιδίως στην πόλη της Κομοτηνής υπάρχει ολόκληρο πάρκο (οδός Φιλίππου) που κοντεύει να μείνει χωρίς δέντρα αφού συνέχεια κόβονται τα πεύκα και δεν φυτεύονται καινούρια. Γενικά η πόλη μας είναι από τις πιο φτωχές σε δέντρα στην Ελλάδα.

Σήμερα, διαπιστώσαμε ότι το θράσος μερικών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που με το αλυσοπρίονο στο χέρι ο κύριος της φωτογραφίας γκρέμισε δύο μεγάλα δέντρα στον δρόμο που βγαίνει από το Κοσμόπολις και περνάει μπροστά από τα σφαγεία (δρόμος με μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων). Τα μέλη μας πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και πλέον τον λόγο έχει ο εισαγγελέας στο αυτόφωρο.

Μην διστάζετε να καταγγείλετε φαινόμενα παράνομης υλοτομίας, δημιουργίας σκουπιδότοπων κτλ. Το περιβάλλον και τα ζώα δεν έχουν φωνή για να διαμαρτυρηθούν. Η σιωπή είναι συνενοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ