ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι τέλος Μαρτίου η δήλωση της πραγματικής επιφάνειας ακινήτων στους Δήμους

Οι Δήμοι Αρριανών και Ιάσμου καλούν τους δημότες τους να εκμεταλλευτούν τη νομοθετική ρύθμιση και να δηλώσουν το σύνολο των ακινήτων τους χωρίς την επιβολή προστίμων

fonirodopis.gr

Ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που νομιμοποίησαν αυθαίρετα, ημιυπαίθριους ή δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους στους Δήμους όπου ανήκουν δίνει διάταξη του Ν. 4647/2019.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 51 (παράγραφος 2) απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα που έχουν δηλώσει λανθασμένα τετραγωνικά μέτρα στους Δήμους όπου ανήκουν, από πρόστιμα και αναδρομικά.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μεταβούν οι υπόχρεοι στους Δήμους τους και να δηλώσουν τα σωστά στοιχεία ώστε από το νέο έτος να πληρώνουν τους δημοτικούς φόρους και τα τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους.

Βάσει των διατάξεων του Ν. 4647/2019 (άρθρο 51, παρ 2) οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί   φόρων, τελών και εισφορών προς τους  Ο.Τ.Α.  Α΄ βαθμού , μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοαντίγραφα είναι :

  1. Αίτηση.
  2. Λογαριασμός Ρεύματος
  3. Δελτίο Ταυτότητας.
  4. Το Ε9.
  5. Τυχόν τοπογραφικά διαγράμματα, ρυθμίσεις ή τακτοπουήσεις αυθαιρέτων ή ημυπαίθριων χώρων εάν υπάρχουν.

Οι Δήμοι Αρριανών και Ιάσμου καλούν τους δημότες τους να εκμεταλλευτούν την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση και να δηλώσουν το σύνολο των ακινήτων τους ώστε να τακτοποιηθούν οι τυχόν διαφορές των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας τους με τον Δήμο, χωρίς την επιβολή προστίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δήμος Αρριανών
Οικονομική Υπηρεσία, στον αρμόδιο υπάλληλο Κυργιαλάνη Βύρωνα, τηλ. 2531352813.

Δήμος Ιάσμου
Οικονομική Υπηρεσία, στην αρμόδια υπάλληλο Ασημάκη Πελαγία, τηλ. 2534350123.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ