ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Σκληρή επίθεση Μουμίν σε Αμούτζα: «Αποτελεί απειλή για την αρμονική συμβίωση των σύνοικων στοιχείων»

Αφορμή αποτέλεσε μια κοινοποίηση του Κυριάκου Αμούτζα στο προφίλ του στο facebook ενός δημοσιεύματος που χαρακτήριζε τον Δήμο Ιάσμου ως «αιμοδότη της οικονομίας της Κεσσάνης» – Διευκρινίσεις του Δημάρχου Ιάσμου και για τον πίνακα με τον μιναρέ και το καμπανιαρό

fonirodopis.gr

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Αμούτζα εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν με αφορμή μια κοινοποίηση του πρώτου στο προφίλ του στο facebook ενός δημοσιεύματος που χαρακτήριζε τον Δήμο Ιάσμου ως «αιμοδότη της οικονομίας της Κεσσάνης».

Ο Οντέρ Μουμίν χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιάσμου ως «απειλή και κίνδυνο για την αρμονική συμβίωση των δύο σύνοικων στοιχείων» καλώντας τον παράλληλα να παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Το επίμαχο δημοσίευμα ωστόσο της ιστοσελίδας tourkikanea.gr μόνο εθνικιστικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς αποτυπώνει ανησυχίες, κυρίως επαγγελματιών, για την οικονομική αφαίμαξη της περιοχής μας από τις γειτονικές αγορές, όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και της Βουλγαρίας, όπου καταφεύγουν κατά καιρούς αρκετοί συμπολίτες μας.

Πρωτοβουλίες άλλωστε για την αντιμετώπιση της παραπάνω κατάστασης θυμίζουμε ότι ανέλαβε πρόσφατα και ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση ειδικό φόρο καυσίμων για τη Ροδόπη προκειμένου να σταματήσει η εκροή κεφαλαίων στη γειτονική Βουλγαρία.

Ίσως το παράδειγμα του Ιλχάν Αχμέτ θα έπρεπε να ακολουθήσει και ο Οντέρ Μουμίν με αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας του Δήμου Ιάσμου.

Η ανακοίνωση του Οντέρ Μουμίν:

«Αναφορικά με τα εθνικιστικά, ακροδεξιά παραληρήματα ορισμένων ιστοτόπων και του Αμούτζα καθιστώ σαφές:

1. Ένας υγιής, με προοδευτικό πρόσημο, Ευρωπαϊκός δήμος συνεργάζεται και στηρίζει τις γείτονες χώρες. Διεκδικεί και αναμένει από αυτές για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξή του.

2. Η φωτογραφία στο γραφείο μου, με το μιναρέ και το καμπαναριό συμβολίζει την πολυπολιτισμικότητα μας και την αρμονική συμβίωση διαφορετικών θρησκειών. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

3. Ο Αμούτζας δυναμιτίζει το κλίμα, αποτελώντας απειλή και κίνδυνο για την περιοχή μας και για την αρμονική συμβίωση των δύο σύνοικων στοιχείων. Η μέθοδος του κρίθηκε και απέτυχε παταγωδώς. Για άλλη μια φορά τον καλώ να παραιτηθεί.

4. Δεν φοβόμαστε, δεν αποπροσανατολιζόμαστε από τον στόχο μας».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΟΥΤΖΑ ΣΕ ΜΟΥΜΙΝ:
«Με τεχνητές εντάσεις και ψέματα καλύπτει την ανυπαρξία του»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ