ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Με τσουχτερό κρύο και πολλά μποφόρ ο Αγιασμός των Υδάτων στη Ροδόπη

Αγιασμός των υδάτων στο Υδραγωγείο της ΔΕΥΑΚ, Φανάρι, Σάπες, Μαρώνεια και στη γέφυρα του ποταμού Κομψάτου

fonirodopis.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων σε ολόκληρη την Ροδόπη, με τη λιτανεία και την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία στο Υδραγωγείο της ΔΕΥΑΚ όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λειτουργία του Καθαγιασμού, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο λιμάνι του Αγ. Χαραλάμπους στην Μαρώνεια ενώ το ίδιο συνέβη αργότερα και στο λιμάνι Φαναρίου.

Τον Σταυρό εκεί έπιασε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ανάμεσα σε άλλους τολμηρούς κολυμβητές ο Γιάννης Πετράς από την Κομοτηνή ενώ ο κ. Παντελεήμων στο μήνυμα του ευχήθηκε ο Θεός να φυλάει όλους όσους δουλεύουν στη θάλασσα από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και σε όλο το λαό χρόνια πολλά.

Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια παρουσία επισήμων Αρχών, φορέων και πλήθους πιστών όπου το σταυρό έπιασε ο Ηλίας Κουτσουκανίδης.

Ρίψη Σταυρού πραγματοποιήθηκε, μετά την ακολουθία των Θεοφανείων στο ναό  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και στο σιντριβάνι μπροστά στο Δημαρχείο Μαρώνειας – Σαπών όπου ο Σταυρό έπιασε ο Πέτρος Τερμιτζίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ