ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Κομοτηνής την εορταστική περίοδο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ανέστης Βαφειάδης, ο οποίος καλεί τους φορείς της περιοχής να αντιμετωπίσουν συλλογικά το πρόβλημα – «Οι επαγγελματίες πλέον δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους», λέει η Κική Κωνσταντινίδου

fonirodopis.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα της αγοράς της Κομοτηνής έκρουσε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» για την κίνηση στην αγορά της Κομοτηνής κατά την εορταστική περίοδο.

Ο κ. Βαφειάδης επεσήμανε ότι ο Νομός Ροδόπης είναι ο φτωχότερος της Ελλάδας τονίζοντας ότι «κάτι δεν κάνουμε καλά» ενώ κάλεσε τους φορείς της περιοχής να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα συλλογικά ευχόμενος το 2020 να είναι ένας «πραγματικός χρόνος εξωστρέφειας».

«Απ’ ότι βλέπουμε από τα ΜΜΕ ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα ακολουθεί ρυθμούς ανάπτυξης η Κομοτηνή ακολουθεί ρυθμούς επιβράδυνσης. Η αγορά της πόλης έχει μια πτωτική πορεία. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, κάτι συμβαίνει, κάτι δεν κάνουμε καλά,  κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την πόλη. Το 2020 να δούμε συλλογικά αυτό το θέμα για να δούμε τι φταίει. Είμαστε ο φτωχότερος νομός της Ελλάδας και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον πάτο. Αυτό θα ευχηθώ για το 2020, να μην είμαστε ο φτωχότερος νομός αλλά να ανεβούμε σκαλοπάτια. Τα 100 χρόνια ενσωμάτωσης της Θράκης ας γίνει για την περιοχή μας ένας πραγματικός χρόνος εξωστρέφειας και να είναι η τελευταία χρονιά που είμαστε σε χαμηλές πτήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης.

Στο ίδιο μήκος και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου η οποία δεν έκρυψε την απογοήτευση της για την κίνηση στην αγορά.

«Η εορταστική κίνηση για τις τελευταίες ημέρες του 2019 δεν είναι αυτή που θα ήθελαν οι επαγγελματίες και οι έμποροι, κλείνουμε μια χρονιά στα ίδια με πέρσι. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια υποτονικότητα, η κίνηση δεν είναι αυτή που πρέπει για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά των υποχρεώσεων που υπάρχουν για το τέλος της χρονιάς. Ευελπιστούμε ότι το 2020 θα είναι μια καλύτερη χρονιά και θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης και ευημερίας για τους επαγγελματίες», δήλωσε η κ. Κωνσταντινίδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ