ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΔΑΠ Κομοτηνής για κατάληψη Utopia: «Η κανονικότητα επιστρέφει στα Πανεπιστήμια»

«Ο χώρος του Πανεπιστημίου είχε γκετοποιηθεί, με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό των ατόμων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που στο παρελθόν έλαβαν χώρα τραμπουκισμοί εναντίον φοιτητών και καθηγητών που διαφωνούσαν με τη δράση της συγκεκριμένης κάστας», αναφέρει η φοιτητική παράταξη η οποία τάσσεται υπέρ της κατάργησης ασύλου

fonirodopis.gr

Την εκκένωση της κατάληψης του Utopia AD στην παλιά Νομική Κομοτηνής που έλαβε μέρος το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, επικροτεί η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ μέσα από την επίσημη σελίδα της στο facebook.

Η «γαλάζια» φοιτητική παράταξη μιλά για «σχέδιο ανακατάληψης δημοσίων χώρων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» ενώ όσον αφορά ειδικότερα το Αναρχικό Στέκι Utopia AD σημειώνει ότι «ο χώρος είχε γκετοποιηθεί» κάνοντας λόγο παράλληλα για κρούσματα «τραμπουκισμών εναντίον φοιτητών και καθηγητών» αλλά και «βανδαλισμών στο αμφιθέατρο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ UTOPIA

Μετά από αρκετά χρόνια, στο πλαίσιο του σχεδίου ανακατάληψης δημοσίων χωρών που ξεκίνησε και πραγματοποιείται με συνέχεις επιτυχίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αυθαίρετη κατάληψη στο κτήριο της Παλιάς Νομικής από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές – η λεγόμενη κατάληψη Utopia A.D. – έλαβε τέλος και η τάξη και η νομιμότητα επέστρεψαν στο χώρο των Πανεπιστημίων μετά και την παρέμβαση των Αρχών.

Η παραβατική δράση των καταληψιών άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της τα τελευταία χρόνια. Ο χώρος του Πανεπιστημίου δίπλα στα αμφιθέατρα της Παλιάς Νομικής και στη λέσχη σίτισης είχε γκετοποιηθεί , με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό των ατόμων που διέρχονταν από το συγκεκριμένο χώρο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που στο παρελθόν έλαβαν χώρα τραμπουκισμοί εναντίον φοιτητών και καθηγητών που διαφωνούσαν με τη δράση της συγκεκριμένης κάστας, όπως επίσης και βανδαλισμοί στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, στο οποίο στεγαζόταν η συγκεκριμένη κατάληψη.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρότεινε και πέτυχε την κατάργηση του ασύλου ανομίας με μόνο γνώμονα την επιστροφή των Σχολών στους φοιτητές, στους καθηγητές και το προσωπικό τους. Η Πολιτεία πλέον συμβάλλει έμπρακτα σ’ αυτό και η κανονικότητα επιστρέφει στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Δεν θα κάνουμε ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ σε ότι διεκδικούμε και δικαιούμαστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x