ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Επανήλθε στη θέση του ο Αστυνομικός του Α.Τ. Σαπών που είχε μετακινηθεί ύστερα από δημοσιεύματα

Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κατά του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη – Χαρακτηρίζει «άδικη και προσβλητική» τη διαταγή του και μιλά για πρακτικές που παραπέμπουν στις «μελανότερες σελίδες στην ιστορία του πολιτικού μας βίου»

fonirodopis.gr

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης γνωστοποίησε ότι ο Αστυνομικός του Α.Τ. Σαπών που είχε μετακινηθεί πρόσφατα από τη θέση του επανήλθε σε αυτήν κατόπιν εντολής του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης χαρακτηρίζει «άδικη και προσβλητική» τη διαταγή του κ. Σεβδυνίδη μιλώντας ταυτόχρονα για πρακτικές που παραπέμπουν στις «μελανότερες σελίδες στην ιστορία του πολιτικού μας βίου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Την 20/12/2019, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της  Ένωσής μας πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση με τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την Ορκωμοσία των Δοκίμων Αστυφυλάκων του Τ.Δ.Α Κομοτηνής.

Αιτία της έκτακτης αυτής επίσκεψης ήταν η άδικη και προσβλητική διαταγή του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης κ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗ Μιχαήλ με την οποία μετακίνησε συνάδελφο μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Σαπών στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλαγανής, ανταλλάσσοντας τον μάλιστα με άλλον που μετακινήθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλαγανής στο Α.Τ. Σαπών χωρίς να υπάρχει σαφής αιτιολογία.

Η αιτιολόγηση που πήρε προφορικά τόσο το μέλος μας όσο και αντιπροσωπεία της Ένωσης μας όχι μόνο δεν μας κάλυψε αλλά μας εξόργισε. Ιδιαίτερα μετά τα προσβλητικά άρθρα της τοπικής εφημερίδας των Σαπών, ιδιοκτησίας του Δημάρχου Σαπών κ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ και αφορούσαν την λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και την δυσφορία που  εξέφρασε, μέσω δύο δημοσιευμάτων για την βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων σε υπαλλήλους του Δήμου, πλησίον του Δημαρχείου Σαπών.

Μας γύρισε σε μνήμες και πρακτικές που έχουν τα αρχαιότερα μέλη μας κι είναι άγνωστες στους νεότερους. Επιτέλους, ορισμένοι ας εμπεδώσουν την παρούσα πραγματικότητα κι ας μην αναπολούν τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία του πολιτικού μας βίου. Είναι ευτύχημα για όλους μας ότι  συναντήσαμε ευήκοα ώτα και δόθηκε άμεσα εντολή να αρθεί άμεσα η άδικη αυτή διαταγή και να επιστρέψουν οι Αστυνομικοί στις θέσεις τους, όπως κι έγινε εντός λίγων ωρών.

Στον κ. Επιθεωρητή αναφέρθηκαν, επίσης  τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης μας και δεν επιλύονται  παρά τις επαναλαμβανόμενες, κενές υποσχέσεις και  εντολές που δίνονται σε τοπικό επίπεδο. Από την πλευρά του αναφέρθηκε ότι άμεσα θα δρομολογηθούν κάποια από τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στη Ροδόπη ενώ θα γίνει προσπάθεια με τους αρμόδιους όσον αφορά το μεγαλύτερο «αγκάθι» μας  που είναι η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ομοσπονδία μας η οποία, με τα γρήγορα αντανακλαστικά της ενήργησε άμεσα ώστε να φτάσει η καταγγελία και αγανάκτηση μας ως τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, γνωστοποιώντας του την κατάφωρη καταπάτηση της εργασιακής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας σε εποχές που βαλλόμαστε συνεχόμενα από ρατσιστικές σε βάρος μας  επιθέσεις που σκοπό έχουν να καταρρακώσουν  το φρόνημα των αστυνομικών.

Σε απάντηση των φωνών αυτών απαντούμε ότι έχουμε ορκιστεί να φυλάττουμε πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, να υπερασπιζόμαστε με πίστη και αφοσίωση, μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μας, τις σημαίες, να υπακούμε τους ανωτέρους μας και να εκτελούμε πρόθυμα τις διαταγές τους,  να εκπληρώνουμε ευσυνείδητα τα καθήκοντα μας και να διάγουμε ως πιστοί και φιλότιμοι  Αστυνομικοί.

Θα θέλαμε, τέλος,  απευθυνόμενοι  σε  κάθε Δημόσιο λειτουργό κι αιρετό άρχοντα του τόπου αυτού, να θυμίσουμε τον όρκο που έδωσε ο καθένας με την ανάληψη των καθηκόντων του κι ότι θα πρέπει να  εργάζεται για την προκοπή των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ