ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Παντρεμένος με Ελληνίδα Πομάκα από το Ωραίο Ξάνθης ο Τομ Χανκς

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός πολιτογραφήθηκε σήμερα Έλληνας με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

fonirodopis.gr

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου τιμητική πολιτογράφηση του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και λάτρη της Ελλάδας Τομ Χανς.

Την είδηση αναπαρήγαγε και η ιστοσελίδα San Francisco Chronicle, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Τομ Χανκς μπορεί πλέον να θεωρεί επισήμως τον εαυτό του Έλληνα […] Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, η τιμητική πολιτογράφηση μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ έχει παντρευτεί με την Ρίτα Γουίλσον (ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της, που ονομαζόταν Δωροθέα) και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Αμερικανός Τομ Χανς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο.

Αξιοσημείωτο επίσης, όπως μεταφέρουν ΜΜΕ, ότι η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Ρίτα Γουίλσον κατάγεται από τα Πομακοχώρια Ξάνθης και ειδικότερα από το χωριό Ωραίο.

Ο πατέρας της Αμερικανίδας ηθοποιού Χασάν Χαλήλ γεννήθηκε στο Ωραίο Ξάνθης το 1920, παντρεύτηκε  Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα και αργότερα μετακόμισε στο Βουλγαρικό Σμόλιαν. Σήμερα, υπάρχουν ξαδέρφια και απόγονοι της οικογένειας που παραμένουν στο Ωραίο ενώ η Ρίτα Γουίλσον επισκέφθηκε το χωριό το 2012 ψάχνοντας για τις ρίζες της. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την παραγωγή της ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ