ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαιρέθηκαν από τις ενισχύσεις de minimis οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμπαίζει τους παραγωγούς της Ροδόπης. Σύντομα ο λαλίστατος κ. Βορίδης θα υποχρεωθεί να απαντήσει στη Βουλή», αναφέρει ο Δημήτρης Χαρίτου

fonirodopis.gr

Η κυβέρνηση αφού εξαίρεσε όλες τις καλλιέργειες της Ροδόπης που υπέστησαν ζημιές, καθώς και τους κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε δεινή θέση, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την καταβολή 2,4 εκατ. ευρώ για τους καπνοπαραγωγούς μέσω των deminimis, χωρίς όμως να συμπεριλάβει τους παραγωγούς της Ροδόπης.

Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου δήλωσε σχετικά:

«Εξαιρέσεις που γεννούν σοβαρά ερωτήματα, αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζει ότι τα εισοδήματα των πληγέντων παραγωγών έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, λόγω των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειές τους.

Τη ίδια στιγμή ο υπουργός  τους εμπαίζει για το αν θα αποζημιωθούν μέσω προγραμμάτων των ΚΟΕ (Κρατικών οικονομικών ενισχύσεων), ή όταν καθυστερούν αδικαιολόγητα οι αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ.

Ο κατά τα αλλά λαλίστατος κύριος Βορίδης θα υποχρεωθεί πολύ σύντομα στις 10/1/2020 να απαντήσει στη Βουλή, στην Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Αγροτικά.

Υ.Γ.: Τα 100€/στρέμμα στα καπνά από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω deminimis πέρυσι ήταν ψίχουλα!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ