ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αρριανών

Ανέρχεται στο ποσό των 5,5 εκ. ευρώ και θέτει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών με πρωτεύοντα ρόλο στο πόσιμο νερό

fonirodopis.gr

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου από το δημοτικό συμβούλιο του Δ. Αρριανών το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2020. Το τεχνικό πρόγραμμα που ανέρχεται στο ποσό των 5.511 εκ. ευρώ (από 2.408 εκ. ευρώ πέρσι), αποτελεί το υψηλότερο σε προϋπολογισμό τεχνικό πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος του τεχνικού προγράμματος θα ανέβει ακόμη περισσότερο καθώς έχουν υποβληθεί σειρά προτάσεων έργων προς χρηματοδότηση σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για τα οποία αναμένονται εγκριτικές αποφάσεις..

Ο Δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν τόνισε ότι παραμένει προσηλωμένος στον στόχο που έχει θέσει η διοίκησή, του για διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και για την παροχή ποιοτικών κοινωνικών αγαθών προς τους δημότες με πρωτεύοντα ρόλο στο πόσιμο νερό. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί έναν πρόγραμμα με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό καθώς βάζει τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο στον Δ. Αρριανών.

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 δήλωσε, ότι αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς περιέχει πέρα από τις χρηματοδοτήσεις έργων με πόρους του δήμου, έργα εντεταγμένα στο ΕΣΠΑ (Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», στο Πράσινο Ταμείο, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως το Interreg V-A.

Φιλοδοξία της διοικητικής αρχής είναι να συνεχίσει την προσπάθεια για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα στην περιοχή ώστε να δημιουργήσει τον δήμο που έχει οραματιστεί. Το ετήσιο τεχνικό της πρόγραμμα είναι πυρήνας της προσπάθειας αυτής και αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού όπως θα διαπιστωθεί και με τον προς ψήφιση προϋπολογισμό του έτους 2020.

Κλείνοντας η συνεδρίαση τονίστηκε η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δ. Αρριανών για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος. Η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη καθώς διαθέτει μόνο δύο μηχανικούς οι οποίοι δίνουν καθημερινά μεγάλο αγώνα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του Δήμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ