ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Δωρεάν Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Δ.Π.Θ. ο Δήμος Ιάσμου

Επίσκεψη Οντέρ Μουμίν στην Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου – Κοινές δράσεις και για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οκτάϊ Γιαλούτς, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη.

Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και συστράτευσης, ο Μουμίν και ο κος Πολυχρονίδης συμφώνησαν:

  • Για λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου το 2020 στον Ίασμο σε συνεργασία ΔΠΘ – Δήμου Ιάσμου.
  • Για ανάληψη πρωτοβουλιών από κοινού για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
  • Για κοινές δράσεις σε συνεργασία Δήμου Ιάσμου, ΔΠΘ, ΚΤΕΛ και Αστικού  ΚΤΕΛ για την προσέλκυση και την προσέλευση των φοιτητών στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ιάσμου με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη οι Αντιπρυτάνεις Ζωή Γαβριηλίδου και Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος. Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ευχαρίστησε τον Οντέρ Μουμίν για την επίσκεψη και ευχήθηκε να διευρυνθεί η συνεργασία Πανεπιστημίου – Δήμου Ιάσμου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ιάσμου για το Κοινωνικό Φροντιστήριο:

«Ο Δήμος Ιάσμου, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), θα προσφέρει δωρεάν Κοινωνικά Φροντιστήρια, στηρίζοντας την εκπαίδευση και το μέλλον των νέων του τόπου μας.

Τα μαθήματα θα παρέχονται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και προορίζονται για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν εγγραφή το συντομότερο δυνατόν.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να καλέσετε τα τηλέφωνα 6933398753 και 25343-50100».

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

Η Δομή Σίτισης σε πρώτη φάση θα καλύψει 180 οικονομικά αδύναμους πολίτες με την προοπτική να αυξηθούν μέχρι και τους 300 – Οι πόροι ύψους 300.000 ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιουνίου τα εγκαίνια της Δομής Σίτισης του Δήμου Ιάσμου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ιάσμου παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, των Δημάρχων Ξάνθης και Μύκης, Μανώλη Τσέπελη και Χουσεΐν Ριτβάν Ντελή αντίστοιχα, και οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Πρόκειται για μια Δομή η οποία σε πρώτη φάση θα καλύψει 180 οικονομικά αδύναμους πολίτες με την προοπτική να αυξηθούν στους 240 και στους 300. Οι πόροι είναι από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜ-Θ ύψους 300.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Ιάσμου χαρακτήρισε την λειτουργία της Δομής Σίτισης, ως το κορυφαίο έργο της 20μηνης θητείας του, καθώς όπως είπε από την πρώτη στιγμή ήθελε να δώσει έμφαση στην κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη.

Η ιδέα, όπως είπε, ξεκίνησε από την αποστολή γευμάτων κατά τη διάρκεια της καραντίνας του οικισμού Αγίασμα λόγω κορωνοϊού. Από τότε που συνέλαβε την ιδέα, εργάστηκε και κατέθεσε μια τεκμηριωμένη μελέτη, με αποτέλεσμα να λάβει και από τους πρώτους την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Μάλιστα ο κ. Μουμίν, εισέπραξε και τα εύσημα από τους ομολόγους του για την ταχύτητά του, έστω και αν τους έκλεψε το πρόγραμμα, όπως χαριτολογώντας ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Τσέπελης, καλώντας ωστόσο τους Δημάρχους να καταθέτουν μελέτες τεκμηριωμένες και άρτιες και να εξαναγκάζουν έτσι τον Περιφερειάρχη να αναζητεί πόρους για την υλοποίηση των έργων. Η ανθρωπιά όπως είπε δεν νομοθετείται, αλλά εκδηλώνεται στους ανθρώπους.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ανέφερε πως μέλημα της Περιφέρειας είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και η κοινωνική συνοχή, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που πέρασε και περνάει η Χώρα και οικονομικά και με την πανδημία. Δομές Σίτισης απέκτησαν και οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Νέας Ορεστιάδας, Νέστου και Νευροκοπίου Δράμας.

«Άνθρωποι που έχουν ανάγκη, όπως οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες, άνεργοι, κακοποιημένες γυναίκες, Ρομά, άτομα με εξαρτήσεις, με ψυχικές ασθένειες, άτομα με άνοια, είναι όλα στο δίχτυ της κοινωνικής ευθύνης και προστασίας που θέλει να κτίσει η Περιφέρεια. Το συνολικό κονδύλι για τις δομές αυτές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Κοινωνικής και Πολιτικής Συνοχής αγγίζει το 1.700.000 και θα αφορά 1.000 ωφελούμενους», υποστήριξε στον χαιρετισμό του ο κ. Μέτιος.

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Ιάσμου έσπευσε να ζητήσει από τον κ. Μέτιο και ένα ακόμη αυτοκίνητο για την μεταφορά των εδεσμάτων η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση 12:00-15:00, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της διανομής. Η δαπάνη όπως είπε ο Οντέρ Μουμίν είναι μικρή της τάξης των 6.000 ευρώ. Για την εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει διαθέσει το δικό του υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή εγκαινίων:

Πληροφορίες: ΕΡΤ Κομοτηνής


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Κ. Αμούτζας: «Φιέστες και πανηγύρια του Δημάρχου για τη Δομή Σίτισης»

«Σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσει η Δομή Σίτισης με έξοδα του ελληνικού κράτους. Σε κανένα Δήμο όμως δε θα γίνει φιέστα με την παρουσία υψηλών προσώπων των θρησκευτικών και των πολιτειακών αρχών»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρόθεση του να μην παραστεί στα εγκαίνια της Δομής Σίτισης του Δήμου Ιάσμου, τα οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Πέμπτης, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κυριάκος Αμούτζας.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τα εγκαίνια ως «πανηγύρι» και «φιέστα», για τα οποία όπως δηλώνει «είμαστε κάθετα αντίθετοι».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε τη λειτουργία της Δομής για τα δημόσια γεύματα λόγω κορονοϊού η οποία χρηματοδοτήθηκε από την ελληνική Πολιτεία μέσω της Περιφέρειας. Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι ως Αντιπολίτευση, στις φιέστες και στα πανηγύρια !

Σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσει η Δομή Σίτισης με έξοδα του ελληνικού κράτους. Σε κανένα Δήμο όμως δε θα γίνει φιέστα με την παρουσία υψηλών προσώπων των θρησκευτικών και των πολιτειακών αρχών.

Ευχαριστούμε τον κο Δήμαρχο για την πρόσκληση στο πανηγύρι του όμως επειδή η πρόσκληση δεν απευθύνεται σε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους αλλά είναι επιλεκτική, αδυνατούμε να τιμήσουμε τους υψηλούς προσκεκλημένους του Δήμου μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Δημοσιεύθηκε

στις

Βίντεο με αφορμή την 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, δημιούργησε ο Δήμος Ιάσμου σε συνεργασία με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ιάσμου, το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου.

Με σύνθημα «Δίνουμε αίμα – Χαρίζουμε ζωή», ο Δήμος Ιάσμου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία και την ανάγκη για ασφαλές και επαρκές αίμα για όσους το χρειάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Δωροεπιταγές και ταξίδια σε νεόνυμφους πρόσφερε ο Δήμος Ιάσμου

10 τυχερά ζευγάρια που παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στον Δήμο Ιάσμου κέρδισαν δωροεπιταγές και ένα τριήμερο ταξίδι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη εκδήλωση, ο Δήμος Ιάσμου μοίρασε δώρα σε ζευγάρια που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στον Δήμο Ιάσμου κατά την περίοδο 01/09/2019 – 31/05/2021.

Μετά από κλήρωση, 10 τυχερά ζευγάρια κέρδισαν ένα σετ σαλονιού και 3 δωροεπιταγές αξίας 300 ευρώ από την Επιπλοποιία Δουλγέρη, τριήμερο ταξίδι στη Θάσο, τριήμερο ταξίδι στη Σαμοθράκη και 4 δωρεάν γεύματα.

Ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην οικογένεια Δουλγέρη, που φιλοξένησε και στήριξε την εκδήλωση. 

Επίσης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στις επιχειρήσεις Mermaid Travel, Thasos Inspira Boutique Hotel και Samothraki Village Hotel, καθώς και στους διαμεσολαβούντες, την Αντιδήμαρχο Σαμοθράκης Κατερίνα Καραμήτσου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Μιχάλη Αμοιρίδη και την Μαρία Πολυμέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ3 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ4 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ11 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ11 ώρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ12 ώρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ13 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ13 ώρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ4 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ14 ώρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 ημέρα πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x