ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Εκτός ελέγχου η μετανάστευση στη Θράκη – Σε πλήρη παραλυσία η ΕΛ.ΑΣ.

Η ανεπάρκεια της Αστυνομίας δημιουργεί φαινόμενα αυτοδικίας: Ο Δήμαρχος Σουφλίου μιλά ανοιχτά πλέον για «οργανωμένες ομάδες περιφρούρησης» ενώ ανησυχητικές είναι οι φήμες από την ορεινή Ροδόπη σύμφωνα με τις οποίες κάτοικοι μειονοτικών οικισμών έχουν δημιουργήσει ένοπλες ομάδες αυτοάμυνας!

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η παράνομη μετανάστευση στη Θράκη καθώς έντονο προβληματισμό και οργή έχουν προκαλέσει στους κατοίκους οι συνεχείς δολιοφθορές που αποδίδονται σε μετανάστες, οι οποίοι μέσα στο ψύχος επιχειρούν πεζοί να διασχίσουν την περιοχή με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα στον ορεινό όγκο των Νομών Ροδόπης και Έβρου οι κάτοικοι, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, μας καταγγέλλουν ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους καθώς η απουσία της Αστυνομίας είναι προκλητική.

Στην περιοχή του Σουφλίου, την τελευταία εβδομάδα, η ολοσχερής καταστροφή δύο ποιμνιοστασίων από φωτιές που φέρεται ότι άναψαν μετανάστες για να προφυλαχθούν από το ψύχος, προκάλεσε το ξέσπασμα του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook καταγγέλλει την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία του για την ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι, για τους οποίους σημειώνει ότι τρομοκρατούνται από τις «συνεχείς επισκέψεις ανεπιθύμητων αλλοδαπών» ενώ καταλήγοντας απειλεί εμμέσως την Πολιτεία ότι «ο Δήμος θα οργανώσει τους πολίτες του και θα προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία τους».

Στη Ροδόπη, όπου κυκλοφορούν φήμες (χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής) ότι οι κάτοικοι των ορεινών μειονοτικών οικισμών τις βραδινές ώρες έχουν δημιουργήσει ένοπλες ομάδες περιφρούρησης των οικισμών τους, έπεσε σαν βόμβα η είδηση ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου στην επαρχιακή οδό Χλόης – Βυρσίνης, μετανάστες ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού διερχόμενο κάτοικο της Άνω Βυρσίνης, τον οποίο έδεσαν χειροπόδαρα, λήστεψαν, πήραν το αυτοκίνητό του και διέφυγαν.

Πάμπολλες οι καταγγελίες των κατοίκων για την απουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, η οποία παρ’ όλες τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων για τον τεράστιο αριθμό μεταναστών που κινούνται ανενόχλητοι  είτε δεν εμφανίζεται καθόλου είτε μεταβαίνει ύστερα από δύο και τρεις ώρες.

Εξάλλου όπως μας δήλωσε αυτοδιοικητικός, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Κέχρου καθημερινά κινούνται, σε ομάδες των 15 – 20 ατόμων, εκατοντάδες άνδρες μετανάστες και ακόμα και αν έρθει ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα καθώς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός.

Στην άλλη πλευρά του νομού, θλίψη και αγανάκτηση  προκάλεσε στους κατοίκους του Ιάσμου η ολοσχερής καταστροφή του ιστορικού νερόμυλου με τη μακραίωνη ιστορία που βρίσκεται στον ποταμό Κομψάτο και η οποία προκλήθηκε από φωτιά που φέρεται ότι την άναψαν μετανάστες για να ζεσταθούν.

Προβληματισμό επίσης μας προκάλεσε η από 05-12-2019 ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ με την οποία η εν λόγω υπηρεσία θέλησε να μας ενημερώσει για τον αριθμό των συλλήψεων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες για κάθε είδους αδικήματα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ανακοίνωση που έμμεσα απαντά και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας με το οποίο είχαμε ζητήσει να ανακοινωθεί ο μηνιαίος αριθμός συλλήψεων των παράνομων μεταναστών, καθώς διακινούνται φήμες ότι η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ ωραιοποιεί την κατάσταση που παρουσιάζει στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τον μήνα Νοέμβριο συνελήφθησαν, σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, 64 διακινητές και 992 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτοί οι 992 μεταφέρονταν από τους διακινητές ή αν κινούνταν μόνοι τους πεζοί.

Ωστόσο, αν υποθέσουμε  ότι τουλάχιστον μισοί από τους 992 έχουν συλληφθεί μαζί με τους διακινητές και εμπλέκονται στις ποινικές δικογραφίες, οι αστυνομικές υπηρεσίες έχουν συλλάβει το μήνα Νοέμβριο περίπου 500 άτομα, δηλαδή μόνο 17 άτομα ημερησίως και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας. Είναι δυνατόν;

Μετά από αυτά θέτουμε, προσωπικά στον Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ Υποστράτηγο κ. Μενεξίδη τις παρακάτω απορίες, που είναι και απορίες των αναγνωστών μας:

1. Πόσοι παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν πεζοί χωρίς να μεταφέρονται από διακινητές από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της ΑΜΘ τον τελευταίο μήνα;

2. Εάν αυτοί συμπεριλαμβάνονται στα παραπάνω στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι δυνατόν να συλλαμβάνουν μόνο 17 άτομα κατά μέσο όρο ημερησίως και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας, όταν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης σύμφωνα με δηλώσεις των συνδικαλιστών αστυνομικών καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες; Αυτή είναι η εικόνα που αναφέρεται στην Αθήνα;

3. Υπάρχει σχεδιασμός για τους ορεινούς οικισμούς των Νομών Ροδόπης και Έβρου, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις των κατοίκων διαβιούν στην ύπαιθρο εκατοντάδες μετανάστες και σε μία ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού με δριμύ ψύχος η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη;

4. Ταυτοποιήθηκε κάποιος από τους δράστες των εμπρησμών των ποιμνιοστασίων στο Σουφλί και του ιστορικού νερόμυλου στον Ίασμο, ή της ληστείας του άτυχου κατοίκου της Άνω Βυρσίνης, ή της απόπειρας δολοφονίας του αστυνομικού στην περιοχή του Σώστη, ή ο οδηγός του οχήματος που διαμέλισε τον συμπολίτη μας στο Θρυλόριο;

Ως εφημερίδα και ως κάτοικοι αυτής εδώ της περιοχής, σεβόμενοι τις κακουχίες και την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μετανάστες, εκτιμούμε ότι πρέπει να υπάρξει τοπικά ένας νέος σχεδιασμός της Αστυνομίας ώστε οι κάτοικοι να αισθανθούν ασφάλεια και να προληφθούν καταστάσεις αυτοδικίας και ένοπλων ομάδων αυτοάμυνας.

Φυσικά για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να γίνει αποτύπωση της παρούσας κατάστασης στην Αθήνα και να ενισχυθούν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που καθημερινά δεκάδες μετανάστες κινούνται πεζοί στα περίχωρα και μέσα στην Κομοτηνή, η τοπική αστυνομική ηγεσία να αναφέρει στην Αθήνα ότι σε μία ημέρα συνέλαβε αθροιστικά και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας μόνο δεκαεπτά (17). Κάτι δεν πάει καλά. 

ΕΒΡΟΣ

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

Σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς φορείς της Θράκης στην Αλεξανδρούπολη – «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλάει με έργα», δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ενδεικτική της ουσιαστικής και έμπρακτης στήριξης του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, στους ακρίτες», είναι σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρο Καλαφάτη, η διήμερη παρουσία του στο νομό Έβρου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε το απόγευμα στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, με παραγωγικούς φορείς του Νομού, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που πέρασε, ενίσχυσε την περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα».

Σκιαγραφώντας την εν λόγω στήριξη «σ’ αυτή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), μίλησε για «συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες πολιτικές, ουσιαστική στήριξη», αναφέροντας την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ύψους 590 εκατ. ευρώ και 128 εκατ. ευρώ μόνο στην περιοχή του Έβρου.

Επίσης το έργο ενίσχυσης του φράχτη, τη στήριξη του σιδηροδρομικού δικτύου της Αλεξανδρούπολης, το φυσικό αέριο, τη δρομολόγηση της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφορικά με τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, ο κ. Καλαφάτης έκανε λόγο για «μία πολύ ουσιαστική και σημαντική συζήτηση όσον αφορά στο μέλλον του τόπου», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «υπάρχουν πολλά περιθώρια, πεδίον δόξης λαμπρό στην περιοχή. Σε δύσκολες περιοχές, όπως το Σουφλί, το Διδυμότειχο, η Ορεστιάδα, προϊόντα όπως το μετάξι, ο ζεόλιθος και η ξυλεία, είναι κομμάτια τα οποία πρέπει να τα συνδέσουμε, οφείλουμε να τα συνδέσουμε να μπορέσουν ν’ αποκτήσουνε αναπτυξιακή υπεραξία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., Χριστόδουλος Τοψίδης, ευχαριστώντας τον κ. Καλαφάτη και στο πρόσωπό του την κυβέρνηση για την αρωγή τους στα προβλήματα της περιοχής, δήλωσε ότι στη συνάντηση τέθηκαν υπόψη του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), τα προβλήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, μεταξύ των οποίων, το άνοιγμα των συνόρων των Κήπων, η αξιοποίηση και η μεταποίηση του ζεόλιθου στον βόρειο Έβρο, η επιδότηση κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων και η δυνατότητα φοροελαφρύνσεων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, το τελωνείο της Σαμοθράκης.

«Για εμάς είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός, το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, είναι ένα υπουργείο που μας δίνει ηθική στήριξη, είναι ο αρωγός μας για να μεταφέρουμε όλα τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας…Είμαστε σ’ έναν ανοιχτό διάλογο με τον υπουργό και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξαναβρεθούμε και θ’ αξιολογήσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει», κατέληξε ο κ. Τοψίδης.

Σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς φορείς

Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν στην Αλεξανδρούπολη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων της Θράκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προώθηση των έργων της Περιφέρειας και των Δήμων στην περιοχή, ενώ εξετάστηκαν επίσης προτάσεις για την ανάπτυξη και ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης του πρώτου και του δεύτερου βαθμού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στηρίζοντας ουσιαστικά και συμβολικά τους ακρίτες μας. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Γι΄ αυτό ως Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, σ΄αυτή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλάει με έργα. Στη δύσκολη περίοδο που πέρασε, ενίσχυσε την περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα:

  • Με 590 εκ. ευρώ σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ουσιαστικά στήριξαν εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • 128 εκατ. ευρώ δόθηκαν μόνο στην περιοχή  του Έβρου.
  • Με την ενίσχυση του φράκτη στις Καστανιές.
  • Με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου.
  • Με την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.
  • Με τις ενισχύσεις που δόθηκαν σε νοικοκυριά και δήμους για τις πλημμύρες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.
  • Με την απόφαση κατασκευής νέου αστυνομικού κτιρίου στην Αλεξανδρούπολη και την επισκευή του κτιρίου στην Ορεστιάδα.

Συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες πολιτικές, ουσιαστική στήριξη», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και είχε τη μορφή μιας ανοικτής συζήτησης κατά την οποία τέθηκαν σημαντικά ζητήματα.

Αντίστοιχη σύσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Καλαφάτη, επεσήμανε ο κ. Μέτιος, θα πραγματοποιηθεί σύντομα και στην Ανατολική Μακεδονία με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

Τον φράχτη στην περιοχή Φερών του Έβρου επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στο εργοτάξιο κατασκευής του φράχτη στην περιοχή των Φερών, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και σε δύο επιτηρητικά φυλάκια στις Καστανιές και τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας περιελάμβανε το πρόγραμμα του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Ακολούθως, στο Διδυμότειχο είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό.

Αμέσως μετά τις επισκέψεις αυτές, ο κ. Καλαφάτης, τόνισε: «Αισθάνομαι περηφάνια που βρέθηκα, σήμερα, στον τόπο όπου χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας. Δίπλα σε αυτούς που φυλάττουν Θερμοπύλες: Στις γυναίκες και τους  άνδρες που έχουν βάλει πάνω από όλα το καθήκον προς την Πατρίδα. Το διαπιστώσαμε, άλλωστε, όλοι στην κρίση του Φεβρουαρίου του 2020. Αυτοί σταμάτησαν την προσπάθεια της γειτονικής χώρας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό. Αυτοί έστειλαν το μήνυμα της απόφασής μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Απέδειξαν ότι βρίσκονται εδώ για να υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδας, τα σύνορα της Ευρώπης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του και την ξενάγησή του από τον διοικητή του ιδρύματος κ. Ευάγγελο Ρούφο, δήλωσε:

«Γιατροί,  νοσηλευτές, διοίκηση διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης έγιναν, όπως και οι συνάδελφοί τους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, μαχητές με αυταπάρνηση και ήρωες στον ακήρυχτο πόλεμο με τον κορονοϊό. Ξεπέρασαν τις αντοχές τους για να αντέξουν οι συμπολίτες μας που χρειάζονταν νοσηλεία. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια που άρχισε μέσα στην πανδημία, με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών και τη δημιουργία όλο και περισσότερων ΜΕΘ. Η κυβέρνηση, για την επόμενη μέρα, σκοπεύει στη ριζική αναμόρφωση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με διττό στόχο: Αφενός την αμεσότερη και καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας  στους συμπολίτες μας. Αφετέρου την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΞΑΝΘΗ

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

Το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή – Ο ψευδομουφτής είχε παρομοιάσει τον πρόεδρο του ΚΙΕΦ με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια πριν 5 χρόνια. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξουσίων δικηγόρων ενώ κρίθηκε ένοχος για «διέγερση σε διχόνοια» και άσκησε έφεση.

Η επίδικη δήλωση έγινε τον Μάιο του 2016 στο 4ο τακτικό συνέδριο του τουρκόφρονου εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ, στα γραφεία του στην Κομοτηνή, όπου ο Αχμέτ Μετέ παρομοίασε τον τότε πρόεδρο του κόμματος Αλή Τσαβούς με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη του Ραούφ Ντενκτάς.

«Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντενκτάς! Μακάρι να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης», ανέφερε ο Αχμέτ Μετέ από το βήμα του συνεδρίου.

Τις προκλητικές δηλώσεις του ψευδομουφτή είχε αποκαλύψει η «Φωνή της Ροδόπης», ενώ μετά τη δημοσίευση τους ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στη σημερινή δίκη τον εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μπάρκας και Αχμέτ Καρά.

«Επειδή η επίδικη δημόσια φράση του κατηγορουμένου» – όπως αναφέρεται στο ίδιο κατηγορητήριο – «ελέχθη σε ανοικτό ακροατήριο Ελλήνων πολιτών, ή δε εκδήλωση του συνεδρίου κατέστη δημοσίως γνωστή και το περιεχόμενο των ομιλιών προσβάσιμο στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών μέσω του διαδικτύου, η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε αμοιβαία διχόνοια στην τοπική κοινωνία των Ελλήνων πολιτών της Θράκης και διατάραξε την κοινή ειρήνη».

«Είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου και θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό. Συγκεκριμένα το νομικό σκέλος της υπόθεσης. Στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχουν οι αντικειμενικοί όροι για την εφαρμογή του άρθρου 184 (διέγερση σε διχόνοια) του Ποινικού Κώδικα για το οποίο καταδικάστηκε ο εντολέας μου», ανέφερε στο GRTimes ο κ. Μπάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ2 ημέρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2 ημέρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ2 ημέρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ3 ημέρες πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ3 ημέρες πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ4 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x