ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Κόντρα Βελόπουλου – Ιλχάν Αχμέτ για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους της Θράκης

Για «βάναυση προσβολή του Ισλάμ» κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ο Βουλευτής Ροδόπης – «Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι αδέρφια μας, ο Ιλχάν διαστρέβλωσε αυτά που είπα», απάντησε ο Βελόπουλος

fonirodopis.gr

Σε μερική αναδίπλωση εξαναγκάστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μετά τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε από βήματος της Βουλής κατά του Ισλάμ και η οποία πυροδότησε εντονότατες αντιδράσεις στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «φορολογικό», ο Κυριάκος Βελόπουλος αφού μίλησε αρχικά για «λαθρολάγνους» που είναι ακόμα και εντός Βουλής, στράφηκε κατά του Ισλάμ. Υποστήριξε ευθέως: «Δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικοθρησκευτική ιδεολογία. Είναι ένα δικαιικό σύστημα, αφού ο μουφτής είναι και δικαστής. Άρα, είναι πολιτικό-δικαστικό σύστημα». Για να συνεχίσει: «Είναι ασύμβατο το Ισλάμ με τον νομικό πολιτισμό, τα ήθη των δυτικών κοινωνιών. Αν εσείς, από την αγάπη που έχετε για τον Ιμπραήμ και τον Χασάν και όχι τον Γιώργο, τον Νίκο, τον Σταύρο, θεωρείτε ότι μπορείτε να ‘’κλείνετε τα μάτια’’, κάνετε ένα λάθος. Δεν ξέρετε τι λέει το Ισλάμ, κύριοι, για τους ομοφυλόφιλους; Κλείνετε τα μάτια σας; Δεν ξέρετε; Τους σκοτώνουν. Δεν το ξέρετε; Δεν ξέρετε τι λέει για τη γυναίκα,  ότι πρέπει να φοράει μπούργκα, να της κάνουν κλειτοριδεκτομή; Δεν το ξέρετε ούτε αυτό»;

Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είπε: «Ακούσαμε μία ομιλία ακραία ρατσιστική και φασιστική, που στοχοποιεί τη δική μας τη μειονότητα και ανθρώπους που έχουν μία άλλη θρησκεία από την πλειοψηφία».

Απαντώντας ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε: «Εγώ λέω ότι το Ισλάμ έχει μπούργκες, έχει κλειτοριδεκτομές. Επαναλαμβάνω αυτό που λέει το Κοράνι ή αυτό που λέει η δική τους θρησκεία, ότι, δυστυχώς, τους ομοφυλοφίλους τους πετάνε από τον πέμπτο όροφο».

Ιλχάν Αχμέτ: «Βάναυση προσβολή των μουσουλμάνων»

Τα παραπάνω προκάλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, την αντίδραση και του Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος με παρέμβαση του έκανε λόγο για «βάναυση προσβολή των μουσουλμάνων».

«Γίναμε σήμερα μάρτυρες σε ένα πρωτοφανές θέαμα. Είχε το θράσος ο κ. Βελόπουλος να προσβάλει βάναυσα όλους τους μουσουλμάνους και γενικά όλο το Ισλάμ» είπε ο Ιλχάν Αχμέτ για να προσθέσει ότι «δεν έχετε δικαίωμα από το βήμα της Βουλής να συκοφαντείτε, να εξυβρίζετε και να λέτε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Μιλήσατε για αφομοίωση. Μήπως έχετε μπερδέψει και πρέπει να μιλήσουμε για ενσωμάτωση; Τι αφομοίωση κ. Βελόπουλε; Αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα. Τι απαιτεί όμως η αφομοίωση; Να αφομοιώσετε μία θρησκεία, μία διαφορετικότητα, να τους εντάξετε στην εθνική κοινότητα, δηλαδή να μην λένε ότι είναι μουσουλμάνοι, να μην έχουν τίποτα το διαφορετικό, δηλαδή στην ουσία μία φασιστική νοοτροπία αφού μιλάτε για ξεκάθαρη αφομοίωση. Και δεν εξαιρέσατε κανέναν. Εγώ οφείλω και θέλω να δηλώσω το εξής: είναι περήφανος και είναι περήφανοι 120.000 μουσουλμάνοι- μειονότητα που ζει στην Θράκη που είναι μουσουλμάνοι. Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και είναι μουσουλμάνοι όπως είμαι και εγώ περήφανος που τρεις θητείες υπηρετώ το Ελληνικό Σύνταγμα».

Κυριάκος Βελόπουλος: «Ο κ. Ιλχάν διαστρέβλωσε τα λόγια μου, ίσως ήθελε να δείξει ότι κάνει αγώνα για τους μουσουλμάνους»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ωστόσο επανήλθε στο θέμα, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, απαντώντας στην παρέμβαση του Ιλχάν Αχμέτ τον οποίον και κατηγόρησε ότι διαστρέβλωσε τα λεγόμενα του.

«Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είπε κάτι που εγώ δεν είπα. Δεν ήξερα ότι στη Θράκη μας που ζει η μουσουλμανική μειονότητα μας, τα αδέρφια, ότι γίνονται κλειτοριδεκτομές. Δεν ήξερα ότι στη Θράκη μας πετούν από τις ταράτσες τους ομοφυλόφιλους. Εγώ αυτό είπα, μίλησα για το ακραίο Ισλάμ. Από που κι ως που μπήκαν αυτά στα λόγια μου και ειδικά για τη Θράκη που έχω συγγενείς. Να είμαστε προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε πρόσωπα. Πως ταυτίστηκε αυτό που είπα εγώ με τους μουσουλμάνους της Θράκης δεν κατάλαβα.

Ίσως ο κ. Ιλχάν ήθελε να δείξει ότι κάνει αγώνα για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες, ουδείς το αμφισβητεί, είναι δικοί μας άνθρωποι, είναι αδέρφια μας, τελεία και παύλα. Αλλά θέλω να ακούσω από τον κ. Ιλχάν εδώ μέσα για το ρόλο του Προξενείου που τρομοκρατεί τους μουσουλμάνους στην περιοχή, για τους ψευδομουφτήδες ή για τη Σαρία. Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχουμε Σαρία όπου ο Μουφτής κάνει και τον δικαστή. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βάζει λόγια στο στόμα μας και κυρίως να διαστρέφει αυτό που λέμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ