ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου: «Να διασφαλίσουμε ως περιοχή την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου»

«Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και η προκήρυξη διαγωνισμού για την παράδοση των δικτύων φυσικού αερίου σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο θίγει την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Κομοτηνή όπου είχε δρομολογηθεί η κατασκευή επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου των», επισημαίνει ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και  παραγωγικούς φορείς  ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της περιοχής για το θέμα της κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου, προτίθεται να αναλάβει ο Δημήτρης Χαρίτου ύστερα και από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την παράδοση της εταιρείας στα ιδιωτικά μονοπώλια.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Ροδόπης «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και η προκήρυξη διαγωνισμού για την παράδοση των δικτύων φυσικού αερίου σε ένα  ιδιωτικό μονοπώλιο θίγει την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Κομοτηνή όπου  είχε δρομολογηθεί η κατασκευή επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου των».

Αναλυτικά, η δήλωση του:

«Λίγες μόνο μέρες  μετά την ψήφιση του νόμου  Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ (Ν. 4643/2019) η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας   προχωρά με  fast track διαδικασίες στην προκήρυξη διαγωνισμού (που θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020)  για την παράδοση όλων των δικτύων φυσικού αερίου σε ένα  πανελλαδικό ιδιωτικό μονοπώλιο, που δρώντας χωρίς ανταγωνισμό,  θα  περιορίσει την   ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια,  καθώς πλέον αυτό θα αποφασίζει κατά τα συμφέροντά του σε ποιες περιοχές θα πάει το φυσικό αέριο.

Η κυβερνητική αυτή επιλογή θίγει πρωτίστως την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου  είχε από καιρό δρομολογηθεί η κατασκευή επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου των έξι μεγαλύτερων πόλεων, μεταξύ των οποίων και η Κομοτηνή, και είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου από τη ΔΕΔΑ, με τον πρώτο διαγωνισμό προμηθειών να έχει προκηρυχθεί. Σήμερα αυτός ο σχεδιασμός ανατρέπεται.

Στο εξής γεννώνται  σοβαρά ερωτήματα για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει την διατήρηση των εγγυήσεων και της χρηματοδότησης που είχε πετύχει ως δημόσιος φορέας η ΔΕΔΑ για την κάλυψη της επέκτασης σε όλες τις περιοχές της ΠΑΜΘ και για την επίτευξη χαμηλού κόστους εγκατάστασης και χρήσης των δικτύων φυσικού αερίου για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Μπροστά σε αυτήν την αρνητική εξέλιξη θα αναλάβω πρωτοβουλίες ώστε σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και  παραγωγικούς φορείς  να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της περιοχής και βέβαια θα θέσω άμεσα  το θέμα στη Βουλή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ