ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ατυχής αστεϊσμός το «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι», λέει η Νίνα Κασιμάτη

«Η ΝΔ το μόνο που επιδιώκει είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες», δηλώνει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγορεί για «υποκριτικό και χυδαίο αντιπερισπασμό» για τις απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες, εξαπολύει η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε για το «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι» που έγραψε σε σχόλιο της στο facebook.

Σε δήλωσή της η κυρία Κασιμάτη αναφέρει ότι: «Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα επισημαίνει ότι: «Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους».

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής όπου ζητούσε από τη βουλευτή να ανακαλέσει τις αναρτήσεις της ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ.

«Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”. Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Πειραιώς.

Μήνυση κατά Κασιμάτη από Γερακαράκο

Η ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε επίσης και την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Η ΠΟΑΣΥ κάλεσε τη βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη και στη συνέχεια προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης.

H μήνυση του κ. Γερακαράκου κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία ότι εν λόγω χαρακτηρισμός είναι χυδαίος και προσβλητικός ζητώντας την ποινική δίωξη της Νίνας Κασιμάτη.

Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρει μεταξύ άλλων ο κύριος Γερακαράκος, ότι με έκπληξη διάβασε την ανάρτηση της κυρίας Κασιμάτη.

Είναι όπως αναφέρει «η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες φράσεις εκπορεύονται από ένα πρόσωπο γνωστό έχοντας βεβαίως, λόγω της ιδιότητας του και λαϊκό έρεισμα αλλά και ακροατήριο».

Ο κύριος Γερακαράκος ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη «να εξεταστούν αυτές οι προσβλητικές, χυδαίες και υποτιμητικές φράσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ