ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Το άγνωστο επεισόδιο μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν για την επίσκεψη στη Χάλκη

Ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός είχε απειλήσει ότι θα ακύρωνε το ταξίδι του στην Τουρκία με τον Τούρκο Πρόεδρο τελικά να υποχωρεί και να επιτρέπει την επίσκεψη στη Χάλκη

fonirodopis.gr

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το τελευταίο του ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ως πρωθυπουργός της χώρας, το οποίο παραλίγο να «τιναχτεί στον αέρα» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον θεσσαλικό σταθμό TRT, αποκάλυψε ότι ενώ βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε την ελληνική πλευρά για αλλαγές στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προειδοποίηση. Οι αλλαγές περιελάμβαναν την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης Τσίπρα στη Χάλκη.

Μάλιστα δήλωσε ότι έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο στο οποίο τον ενημέρωνε ότι αν δεν τού επιτραπεί να μεταβεί στη Χάλκη, τότε θα ακύρωνε συνολικά το σημαντικό αυτό ταξίδι.

Μετά από δυόμισι ώρες συνομιλιών και το ταξίδι Τσίπρα να έτοιμο να τιναχθεί στον αέρα, η πλευρά Ερντογάν υποχώρησε και επανέφερε στο πρόγραμμα την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Χάλκη με αποτέλεσμα το ταξίδι να πραγματοποιηθεί.

«Υπήρξε μια παλινωδία από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης η οποία μας ανακοινώθηκε με επίσημο τρόπο την ώρα που κατευθυνόμασταν προς το αεροδρόμιο. αποφάσισα να μην επιβιβαστώ στο αεροπλάνο, και να στείλω μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο ότι αν δεν οριστεί η επίσκεψή μου κανονικά όπως είχε προαναγγελθεί, δεν επρόκειτο να  επιβιβασθώ, δεν επρόκειτο να ταξιδέψω. Πέρασαν περίπου 2,5 με 3 ώρες, πήγε πίσω όλο το πρόγραμμα, τελικά η άλλη πλευρά απάντησε θετικά και το ταξίδι έγινε κανονικά. Επισκέφθηκα τη Χάλκη  και βεβαίως και την Αγιά Σοφιά. Η επίσκεψη στη Χάλκη  κατά την άποψή μου είχε μια ιδιαίτερη ιστορική και συμβολική αξία και σημασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνη την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ