ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσμα Τσίπρα σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ για κοινή συμπόρευση

Εκδήλωση στην Αθήνα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Παράταξης», με την πλειονότητα των συγκεντρωμένων να είναι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

fonirodopis.gr

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με ηχηρά συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Παράταξης», με την πλειονότητα των συγκεντρωμένων να είναι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Από τα συνθήματα που ακούστηκαν έντονα ήταν τα «Αλέξη γερά, να πέσει η δεξιά», «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», «Του λαού η μάχη για δημοκρατία, θέλει τον Αλέξη στην πρωτοπορία».

Μέσα σε αυτό το κλίμα και απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους, ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα για κοινή συμπόρευση, κάνοντας λόγο για εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ «σε ένα μαζικό, ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα, που θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός στάθηκε σε όσα ενώνουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Κεντροαριστερά (κι όχι στις «μικρές διαφορές» που υπάρχουν, όπως τόνισε), υπογραμμίζοντας ότι «μαζί και μόνο μαζί, μπορούμε να δώσουμε αποτελεσματικά και νικηφόρα τις δύσκολες μάχες που έρχονται καιν πάνω από τις μικρές απολύτως αλήθειες».

Κάνοντας μία αναδρομή από τη μεταπολίτευση του 1974, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπήρξαν δυο βασικοί πόλοι που εξέφρασαν την προοδευτική παράταξη. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα, η λεγόμενη τότε παραδοσιακή Αριστερά, με το δικό της ιστορικό, πολιτικό, και αξιακό φορτίο και το ΠΑΣΟΚ.

Ανέφερε ότι η ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς από το 1981 και μετά «διατηρήθηκε παρά τις αντιφάσεις της μέχρι τις μέρες μας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποια δύναμη της δεξιάς, αυτός που συγκέντρωσε πάνω του την προτίμηση των πολιτών που ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μνημόνια, καταφέρνοντας έτσι τη πρωτοφανή πολιτική ανατροπή του 2015».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και το πρώτο μνημόνιο, σημείωσε ότι «η μνημονιακή του σύμπραξη και συγκυβέρνηση με τη ΝΔ του Σαμαρά και το ΛΑΟΣ, το οδήγησε σταδιακά στο να χάσει οριστικά την επαφή του με το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών δυνάμεων που κάποτε είχε εκφράσει. Και εν τέλει, με τον ίδιο του τον εαυτό. Σε αυτές τις συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μετατραπεί σε βασικό εκφραστή του προοδευτικού χώρου».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στόχος είναι μια σύγχρονη προοδευτική κυβερνώσα Αριστερά, για μια νέα προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία και για τη συγκρότηση ενός συνεκτικού προγράμματος διακυβέρνησης. «Θα κερδίσουμε το στοίχημα της ανασυγκρότησης και θα έρθει σύντομα μια νέα αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: efsyn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ