ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

«Η λογοκρισία των τριών ΜΜΕ της Ροδόπης προήλθε από κάποιους που ενοχλήθηκαν»

«Πιθανόν δόθηκε εντολή για συντονισμένο λοκάρισμα», αναφέρει στέλεχος εξειδικευμένης εταιρείας στην κυβερνοασφάλεια μιλώντας στο koutipandoras.gr για το μπλοκάρισμα από το facebook των σελίδων της «Φωνής της Ροδόπης», του «Παρατηρητή της Θράκης» και του Inkomotini

fonirodopis.gr

Τον πανελλήνιο Τύπο απασχολεί το μπλοκάρισμα από το facebook, την περασμένη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, των σελίδων της «Φωνής της Ροδόπης», του «Παρατηρητή της Θράκης» και του Inkomotini.

Το koutipandoras.gr δημοσίευσε την είδηση, φιλοξενώντας μάλιστα στο ρεπορτάζ του την άποψη στελέχους εξειδικευμένης εταιρείας στην κυβερνοασφάλεια, το οποίο χαρακτηρίζει ως «αδύνατο» το σενάριο τα τρία ΜΜΕ της Ροδόπης να αποκλείστηκαν από spam ενώ καταλήγει συμπεραίνοντας πως το πιο πιθανό είναι η λογοκρισία να προήλθε από κάποιους που ενοχλήθηκαν.

Χαρακτηριστικά, στο άρθρο αναφέρεται:

«Σε επικοινωνία που είχε το koutipandoras.gr με τον Βασίλη Κώτσια- Ceo- της e-base.gr (εξειδικευμένη εταιρία στην κυβερνοασφάλεια), το γεγονός τα τρία τοπικά μέσα να αποκλείστηκαν ταυτόχρονα από spam, φαντάζει αδύνατο. Όπως μας ανέφερε ο κ. Βασίλης Κώτσιας, το ενδεχόμενο να έχει γίνει μπλοκάρισμα… από «δάχτυλο» κάποιων είναι ίσως το πιο πιθανό σενάριο. Όπως αναφέρει , το γεγονός ότι συνέβησαν ταυτόχρονα και στα τρία ΜΜΕ, καταρρίπτει το σενάριο να υπάρχουν τόσες αναφορές, από ικανό αριθμό ατόμων με σκοπό να μπλοκαριστούν οι σελίδες. Η δε περίπτωση και τα τρία μέσα να αναδημοσίευσαν ρεπορτάζ-θέματα- δικά τους μεταξύ τους και ταυτόχρονα να ήταν fake news, φαντάζει ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σε αυτό το ερώτημα, υπεύθυνος για να απαντήσει είναι ο συνεργάτης στην Ελλάδα, του Facebook που λαμβάνει τα παράπονα των αναγνωστών για ψευδείς ειδήσεις.

Ως εκ τούτου η όλη λογοκρισία πιθανόν… να προήρθε από κάποιον-κάποιους που προφανώς ενοχλήθηκαν… από τα δημοσιεύματα των 3 τοπικών μέσων ενημέρωσης, και να δόθηκε εντολή για «συντονισμένο» λοκάρισμα.

Επίσης, να μην ξεχνάμε στην Κομοτηνή, υπάρχει και μεγάλη παρασκηνιακή δράση της πολιτικής του Ερντογάν, και ειδικά τις τελευταίες ημέρες που υπάρχει έντονο παρασκήνιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ