ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις Φοιτητικές Εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής

Καταγγελίες φοιτητών για μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους, ελλιπής θέρμανση, έλλειψη ζεστού νερού και ύπαρξη ποντικών στη Λέσχη Σίτισης

fonirodopis.gr

Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής καταγγέλλει στη «Φωνή της Ροδόπης» ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ).

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι συνθήκες στις Εστίες θυμίζουν «παρατημένες γειτονιές» όπου η καθημερινότητα των φοιτητών αποτελείται μεταξύ άλλων από «μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους, ελλιπής θέρμανση, έλλειψη ζεστού νερού και ύπαρξη ποντικών στη Λέσχη Σίτισης».

Αναλυτικά, η καταγγελία του ΣΟΦΕΚ:

«Χρόνια τώρα οι συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής θυμίζουν παρατημένες γειτονιές. Η αξιοπρεπής στέγαση αντιμετωπίζεται ως δευτερεύουσας σημασίας από τις πρυτανικές αρχές, άσχετα εάν έχουμε απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές  στο ίδρυμα  που διαχειρίζεται τις εστίες (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ζητώντας  παροχή αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης, σίτισης, μεταφορών και σπουδών γενικότερα.

Η καθημερινότητα στις εστίες Κομοτηνής, αποτελείται από, μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους, οι οποίοι βρωμάνε μούχλα και υγρασία, δρόμους που είτε είναι πλημμυρισμένοι από την βροχή είτε από σκουπίδια, έλλειψη ζεστού νερού για κάποια διαστήματα, ελλιπής θέρμανση, σοβάδες που πέφτουν και την ύπαρξη ποντικιών στην λέσχη σίτισης. Στα παραπάνω, από την περσινή χρονιά προστέθηκαν τα ζητήματα με τη λέσχη σίτισης. Συγκεκριμένα, το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακροσκελές σίριαλ, ήταν η είσοδος του ΕΦΕΤ και η παρατήρηση της επί χρόνια προβληματικής στέγης που στάζει κάθε φορά που βρέχει. Οι σταγόνες της βροχής, εκτός του ότι έπεφταν μέσα στο χώρο που παρασκευάζεται και καταναλώνεται το φαγητό, οριακά ερχόταν σε επαφή με πίνακες ηλεκτρισμού, πρίζες και φώτα  θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στα μαγειρεία, αλλά και τους φοιτητές.

Έτσι, έγινε το αυτονόητο μετά από χρόνια, που ενώ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναγνώριζε και δεσμευόταν για την επίλυση του, ουδέποτε έλαβε δράση. Η λέσχη κρίθηκε ακατάλληλη για παρασκευή γευμάτων, δίνοντας την δυνατότητα στον εργολάβο να περάσει τη σίτιση μας σε συνθήκες κέτερινγκ, ενώ προφανώς οι αρμόδιοι συνεχίζουν την σιγή ιχθύος, θέτοντας σε διακύβευση τη λειτουργεία της.

Προχωράμε στην παραπάνω καταγγελία απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ